22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: hét éremmel zárta a tavaszt az ÉTC

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: hét éremmel zárta a tavaszt az ÉTC

A tavaszi idény harmadik és egyben utolsó pontszerző viadalát rendezte meg az akrobatikus tornászok számára az FTC. A hagyományos Fradi Kupán az Érdi Torna Club hét érmet is szerzett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csákány-Csáfordi Míra betegsége miatt nem tudott részt venni a Fradi Kupán az ÉTC serdülő vegyespárosa, így „csupán” hét egységgel zárta az akrobatikus tornászok tavaszi idényét az egyesület.

Noha a létszám csökkent a legutóbbi, BASE Bajnoksághoz képest, az érmek száma nem, hiszen az újonc vegyespárosoknál Károly Dominik és Jedzinák Bernadett párosa, illetve az ifi hármasoknál Ivanics Rozina, Monostory Anna és Biksi Borbála triója is aranyérmes lett. A gyermek és youth korosztály vegyespárosainál Verbinyecz Dániel és Szloszjár Ajsa, illetve Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse is második helyen végzett. Előbbi egység teljesítményéről elégedetten nyilatkozott a szakosztályvezető, Baloghné Papp Ildikó, hiszen elmondta, rendkívül magas pontszámot értek el Szloszjár Ajsáék, míg utóbbiaknál az egyik elemet nem tartották ki a megfelelő ideig, emiatt Balogh Mátééktól fontos pontokat vontak le.

Mellettük youth párosban Krausz Kitti és Gerzanics Csenge a dobogó legalsó fokára állhatott. A youth hármasoknál Renglovics Anna, Bikkes Eszter és Dávid Fruzsina triója ugyan jó gyakorlatot mutatott be, ám koreográfiájuk nehéz elemekkel volt tarkítva, amelyek nem sikerültek tökéletesen, így ez a trió hatodik helyen zárt.

Az újonc párosok mezőnyében az idén debütáló Bednarik Léna és Csákány-Csáfordi Zoé a hetedik helyet szerezte meg.

– Összességében nagyon jó versenyünk volt, hét egységből öten is dobogón végeztek és akik nem jutottak oda, azok is jó gyakorlatot mutattak be, tehát meg vagyok elégedve – fogalmazott az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője, aki elmondta, azért a nyár folyamán lesz dolguk az egységekkel. – Most úgy érzem, kezdenek összeérni az egységek és a gyakorlatok. Most már elő tudták adni a nekik szánt gyakorlatokat, de nyáron mindig új elemeket tanulnak, hogy ősszel nehezíteni tudjunk a koreográfiákon – tette hozzá Baloghné Papp Ildikó.

A Fradi Kupán az akrobatikus torna verseny mellett a hagyományoknak megfelelően idén is megtartották a kézállófa-versenyt, ahol a youth korosztályban Gerzanics Csenge, az ifiknél Biksi Borbála egyaránt ezüstérmes lett.

Az Érdi Torna Club eredményei a Fradi Kupán
újonc vegyespáros: Károly Dominik–Jedzinák Bernadett 1.
újonc páros: Bednarik Léna–Csákány-Csáfordi Zoé 7.
gyermek vegyespáros: Verbinyecz Dániel–Szloszjár Ajsa 2.
youth páros: Krausz Kitti–Gerzanics Csenge 3.
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 2. 
youth hármas: Renglovics Anna–Bikkes Eszter–Dávid Fruzsina 6.
ifi hármas: Ivanics Rozina–Monostory Anna–Biksi Borbála 1.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email