22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hárman is az élvonalban bizonyíthatnak

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hárman is az élvonalban bizonyíthatnak

Igazán büszkék lehetnek az érdiek, hiszen az elmúlt napokban három érdi nevelésű labdarúgó is az NB I-be igazolt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A napokban a DVTK az NB II-es Váctól Zsolnai Richárdot, majd a Mezőkövesd-Zsóry az ugyancsak másodosztályú Budaörstől a Sajbán-testvéreket, Miklóst és Mátét is leigazolták – hármukban közös, hogy mindegyikük az Érdi VSE-nél kezdte játékos-karrierjét.

Az 1995-ös születésű Zsolnai Richárd és Sajbán Máté csapattársak voltak az Érdi VSE korosztályos együttesében, míg Miklós az 1994-es korosztályból feljátszva a 1993-asokat is erősítette.

Zsolnai Tárnokon keresztül tizennégy éves korában került Vácra, ahol az NB II-ben az évek során alapemberré nőtte ki magát, amit mutat, hogy idén a másodosztályban és a Magyar Kupában lejátszott 37 meccsén tizenhárom gólt jegyzett.

Míg a Sajbán-testvérek az Érdi VSE után a Goldballnál, a Honvédnál és a Láng SK-nál is megfordultak, mielőtt Budaörsre igazoltak volna, ahonnan közösen távoznak, hiszen mindketten a Mezőkövesdet választották karrierjük következő állomásának.

A csatár, Sajbán Máté 45 találkozón kapott szerepet Bognár Györgytől, a Budaörs szakmai igazgatójától, s ez alatt húsz góllal terhelte az ellenfelek kapuját. A tavalyi szezon elején például az első tíz bajnokin ugyanennyiszer volt eredményes.

A középpályás, Sajbán Miklós is szintén 45 meccsen szerepelt, ezeken számos gólpasszt jegyzett, de nyolc gólt is szerzett.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Érdről ezúttal hárman is eljutottak az első osztályba, melyet mutat, hogy jó munka folyik nálunk. Reméljük, hogy a jövőben még több tehetséges labdarúgónk mutatkozhat be az NB I-ben – mondta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE utánpótlás-vezetője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email