22_03_29_erdmost_nincskep

Környezettudatos szemlélet a gyereknapon

22_03_29_erdmost_nincskep

Környezettudatos szemlélet a gyereknapon

Színes környezettudatos programokkal várnak kicsiket és nagyokat a városi gyereknapon a Főtéren, illetve a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében május 26-án, 10 órától. Gyermekkoncertek, geojátszóház, táncbemutatók, ökomesejáték – és még sok-sok izgalmas kaland a hétvégén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Szepes Gyula Művelődési Központ vasárnap szervezi meg városi gyereknapi programjait, melyek idén a környezettudatosság jegyében zajlanak – tudtuk meg Barakonyi Tóth Viktória szervezőtől.

– Alapvetően a zöldítés jegyében alakul az idei gyereknapi program, próbálunk egy kicsit a környezettudatosságra nagyobb hangsúlyt fektetni, mert elkötelezettek vagyunk ebben a témában a művelődési központban. Az összes foglalkozás játékosan próbálja ezt tudat alatt becsempészni a gyerekek gondolkodásába – emelte ki Barakonyi Tóth Viktória.

A színpadi programok például a HAHÓ Együttes produkciójával indulnak, akik kifejezetten ebben a témában írnak dalokat, így a gyerekek dúdolva ismerik meg a környezetvédelem és a mindennapi élet kapcsolatát. Az eseményen lesznek még táncbemutatók, ökomesejáték, bábszínház. A Magyar Földrajzi Múzeum egy geojátszóházzal készül a múzeum tetőterében, ahol bolygós kártyajátékkal, labirintus játékkal, régiófoglaló kvízjátékkal ismerkedhetnek a gyerekek. A városi rendezvényre a Csuka Zoltán Városi Könyvtár idén is 3 próbával készül ajándékkönyvekért cserébe. A színpadi programok mellett egész napos játéklehetőséggel készülnek a főtérre látogató családoknak.

– A kicsiket elsősorban ügyességi játékokkal, babajátékokkal igyekszünk megszólítani, erre lesznek külön foglalkozások, de nem maradnak el a légvárak sem, ahol kihancúrozhatják magukat. Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a rendőrség autói, motorjai, illetve a tűzoltóautó, amik a művelődési központ parkolójában kapnak helyet és a szerencsések a nagylétrára mászva nézhetnek körül a környéken. A nagyobbakat biciklis ügyességi játékokkal várjuk, ami pedig idén újdonság: használt kerékpárokból gyártott egy szolgáltató izgalmas játékokat, ezt is kipróbálhatják a gyerekek – tette hozzá a szervező.

A városi rendezvény mellett az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete is kitelepül a füves részre egy standdal, ennek célja pedig az, hogy a gyereknapra látogatók megismerhessék a szervezet célkitűzéseit.

A városi gyereknap programjain 18 óráig várják a családokat.

A városi gyereknap programjairól és fellépőiről Barakonyi Tóth Viktória szervezőt, a Szepes Gyula Művelődési Központ munkatársát kérdeztük az ÉrdFM 101.3-mon. Az interjút itt hallgathatja meg.


Az ÉrdFM 101.3 riportere a geojátszóházról Mácsai Anettát, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettesét kérdezte, az interjút itt hallgathatja meg.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email