22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák ezüsttel kezdett

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: Krajnyák ezüsttel kezdett

Második helyen végzett a női párbajtőrözők A-sérültségi kategóriájában az UTE érdi kerekesszékes vívója, Krajnyák Zsuzsanna, a brazíliai Sao Paulóban rendezett világkupa-állomáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idény harmadik világkupa versenye kezdődött meg május 22-én a brazíliai Sao Paulóban a kerekesszékes vívók számára. A dél-amerikai megmérettetés első napján a női párbajtőrözők mérték össze tudásukat.

Krajnyák Zsuzsanna kiválóan kezdte a viadalt, a csoportkörből veretlenül, öt győzelemmel jutott tovább, így a főtáblán erőnyerőként csak a legjobb nyolc között folytatta a küzdelmeket. A negyeddöntőben a fiatal koreai Kim nem jelentett akadályt az érdi parasportoló számára, aki 15–8-ra nyert.

Az elődöntőben viszont az egyik legnehezebb ellenfél következett a hatszoros paralimpiai bajnok hong-kongi Ju személyében, aki szinte végig vezetett, de Krajnyák óriási küzdése meghozta gyümölcsét, a mérkőzés hajrájában az érdi sportoló fordított és 15–14-es győzelemmel jutott a döntőbe.

A fináléban a kategória másik magyarjával, Veres Amarillával került szembe, aki kiélezett küzdelemben győzte le 15–13-ra Krajnyákot, így az UTE érdije ezüstéremmel nyitotta a harmadik világkupa állomást.

A május 25-ig tartó versenyen Krajnyák még a női tőrözők kategóriájában lesz érdekelt május 24-én.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email