22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: kiváló gálát tartottak az Érdi Jégcsarnokban

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: kiváló gálát tartottak az Érdi Jégcsarnokban

A Kárpáti Farkasok és a Magyar Öregfiúk válogatott játékosai szórakoztak az Érdi Jégcsarnok jegén, ahol a két vegyes csapat játszott gálamérkőzést a sportág érdi népszerűsítésének céljából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András, Érd polgármestere köszöntőjében visszaemlékezett arra, amikor az érdi jégcsarnok építésének terve felmerült a kézilabda-csarnok és uszodák mellett. Akkor a város vezetése lehetetlennek tartotta a tervet, de a Bayer Construct és Balázs Attila, a cég tulajdonosa mégis letette a Jégcsarnok építésének tervét. A város biztosította a létesítményhez a területet, amely rendkívül gyorsan, egy év alatt elkészült.

A városvezető megköszönte a Jégcsarnokban dolgozók munkáját, majd kifejtette, Érden több mint ötezer gyermek lakik, akik szeretnének korcsolyázni és jégkorongozni.

Ezt követően Kóger Dániel, a Fehérvár AV 19 profi jégkorongozója indította útjára a bulit a szó szoros és átvitt értelmében is, hiszen a kezdődobás után valódi szórakoztatást tartogatott a mérkőzés mind a játékosok, mind a közönség szempontjából.

A kétszer harmincperces, futó órával lezajló mérkőzésen az eredmény nem számított, ám a néhány hete Érdre költöző válogatott kiválóság, Sofron István így is elemében volt, s számos alkalommal bevette az egyébként kiválóan védő Lévai Péter kapuját. Míg a két félidő közötti szünetben a Hoffmann Nóra Korcsolya Akadémia fiatal korcsolyázó palántái mutatták be előadásaikat.

– Puszta véletlen, hogy nemrég adtak át itt egy Jégcsarnokot, nemrég költöztünk ide. Azért választottuk Érdet, mert párom budapesti én pedig fehérvári vagyok, így ez a köztes megoldás született. Tényleg véletlen, hogy épült itt egy jégpálya, ahová akár nyáron is jöhetek edzeni. Meglepődtem azon, hogy ilyen nagy város Érd és közel hetvenezren élnek itt, majdnem annyian, mint Székesfehérváron. Minden megvan, ezért is nagyon szeretjük. Nagyon jó volt ezen a jégen játszani, minden nagyon profi, a jég is fantasztikus, tehát minden adott, ahhoz, hogy a kissrácok is itt jégkorongozzanak – fogalmazott Sofron István, aki nemrég igazolt el Fehérvárról a MAC Budapesthez.

Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője a gála után elmondta, azzal a céllal rendezték meg az eseményt, hogy az érdiekhez is közelebb hozzák a jégkorongot és megmutassák, milyen csodálatos pályán tudnak dolgozni. Hegyi Ádám hozzátette, február óta rengeteget léptek előre az utánpótláscsapatok akár a korosztályok létszámát, akár a játékosok tudását illetően.

– Késve indullt a hokiszezon számunkra, februárban tudtuk elkezdeni a toborzást és már közel ötven igazolt jégkorongosunk van és folyamatosan csatlakoznak hozzájuk. Ezzel párhuzamosan óvodai oktatást is tartunk, amelyről nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk – mondta a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője.

A gálán résztvevő játékosok:
Becze Zoltán, Bedő Botond, Buzás Arnold, Csibi József, Dósa Dávid, Fekecs Norbert, Hajós Roland, Horváth László, Kiss Roland, Kordisz András, Kovács Alex, Láday András, Lévai Péter, Madácsi Benedek, Mihály Ákos, Nagy Ákos, Péter Andor, Sarkadi Csaba, Sofron Ádám, Sofron Attila, Sofron Árpád, Sofron István, Szabó Bence, Szabó Krisztián, Szekeres Károly, Szvitlák István, Szvitlák Attila, Tankó Károly, Vaszjunyin Oleg

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email