22_03_29_erdmost_nincskep

Törvényes szavazatszámlálást kér az Érdi Fidesz

22_03_29_erdmost_nincskep

Törvényes szavazatszámlálást kér az Érdi Fidesz

Az Érdi Fidesz kéri a szavazatszámláló bizottságba delegáltakat, hogy ügyeljenek a voksolás törvényességére. Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy „a választás a demokrácia ünnepe, utólag nem szabad kétségbe vonni azoknak a véleményét, akik elmentek és szavaztak”.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Fidesz felhívásában mindenkit arra kér, akik a választás lebonyolításában részt vesznek, hogy biztosítsák a voksolás törvényes kereteit. 

– Azt olvassuk a sajtóban, hogy a baloldali pártok nagyon kevés tagot delegáltak a szavazatszámláló bizottságokba. Ennek lehet az az oka, hogy egyre kevesebben vállalják fel ezeknek a pártoknak a színeit. Tartok tőle, hogy inkább az az oka, hogy ha kevés ellenzéki pártdelegált van a szavazatszámláló bizottságokban, akkor utólag igyekeznek a saját teljesítményük hiányát magyarázni – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Simó Károly, aki arról is beszámolt, hogy a Fidesz Érden is minden szavazókörbe 2-2 számlálót delegált.

„Arra kell figyelni, hogy a választói akarat pontosan megjelenjen az eredményekben és ezt senki, semmilyen módon ne torzítsa. A választás a demokrácia ünnepe és akik elmennek szavazni, azok véleményét utólag kétségbe vonni nem illik, nem szabad” – hangsúlyozta az Érdi Fidesz szóvivője.

A sajtótájékoztatón az ország gazdasági helyzetéről is szó esett. Nemrég napvilágot láttak a friss gazdasági adatok: az első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 5,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az Európai Unióban az átlagos növekedés ebben az időszakban 1,5 százalék volt. 

– A magyar kormány továbbra is azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság növekedése fenntartható pályán, az uniós átlagot meghaladó mértékű maradjon. Ez a teljesítmény teszi lehetővé azt is, hogy a kiadások tervezésének középpontjában a családok támogatása és gazdaságvédelmi intézkedések álljanak. Azok az intézkedések, amelyeket a kormány meg tudott hozni – például a családvédelmi akcióterv – annak megvan a gazdasági fedezete – emelte ki a szóvivő.

Július elején életbe lép a családvédelmi akcióterv négy eleme: a babaváró támogatás, a családok otthonteremtési kedvezményéhez kapcsolódó kedvezményes hitel, a jelzáloghitelek egy részének elengedése és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

– Néha azt tapasztaljuk Európában, hogy kettős mércét alkalmaznak. Napvilágra kerültek olyan hírek, hogy Brüsszel a babaváró támogatást támadja, de a migránskártyát osztogatja. Legalább azt a szóbeli ígéretet sikerült kicsikarni belőlük, hogy utólag nem fogják megtámadni ezt a babaváró támogatást. Ez egy politikai kérdés is, hisz nagyon nehezen tudják a brüsszeli bürokraták azt elfogadni, hogy Magyarországnak a válasza az Európa előtt álló kihívásokra a családok támogatása és nem a harmadik országbeli tömegek betelepítése – hangsúlyozta Simó Károly, aki hozzátette, hogy éppen ezért a közeledő választás tétje az, hogy kik kerülnek az európai vezetés élére, hiszen, mint mondta, a gyermekeink jövője függ ettől.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email