22_03_29_erdmost_nincskep

Túlfogyasztunk mi is

22_03_29_erdmost_nincskep

Túlfogyasztunk mi is

"Ha mindenki úgy élne, mint a magyarok, akkor 1,92 bolygóra lenne már szükség. De a túlfogyasztásunk mellett a természetes élőhelyeink eltűnésével is a globális trendeket erősítjük: mára hazánk folyóinak és természetes árterületeinek több mint 90 százaléka eltűnt. Nem mindegy tehát, hogyan bánunk a természettel, hiszen saját létünk is ettől függ"- figyelmeztet mindenkit a WWF. A Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezetének kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ma már nemcsak szavakkal, tettekkel is meg kell óvnunk bolygónkat, amit pont az emberi tényező, azaz az elmúlt évszázad emberi cselekedetei sodortak veszélybe. Elég csak arra gondolni, hogy hány kihalással veszélyeztetett faj szerepel az úgynevezett vörös listán, akár Magyarországról is. Vagy hogy hány hektárnyi erdőt irtottunk ki az elmúlt évtizedekben. Nem utolsó sorban gondoljunk a műanyagra, ami lassan már mindent beborít, és egyes előrejelzések szerint 2050-re több műanyagszemét lesz a tengerekben, mint hal. Éljünk hát környezettudatosan az év összes napján. Persze, mondani könnyű – gondolhatjuk, hiszen bármennyire is szeretnénk, a legtöbben nem tudjuk hogyan is kezdjünk hozzá a környezetkímélő élethez. Erről is beszélgettünk Antal Alexával, a WWF kommunikációs vezetőjével.


Bővebben arról, mi mindent tehetünk a hétköznapokban egy környezettudatos életmód kialakításáért: https://wwf.hu/tulfogyasztas

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email