kupakgyujto_verseny_erdi_kornyezetvedok_190430

Kupakgyűjtést szervezett az Érdi Környezetvédő Egyesület

A szó szoros értelmében a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája nyerte azt a kupakgyűjtő versenyt, amit az Érdi Környezetvédő Egyesület hirdetett meg az érdi bölcsődék, óvodák és családi napközik számára, de lényegében minden résztvevő, no meg környezetünk is nyert az akcióval.

Lehet, hogy sokan szelektíven gyűjtjük a hulladékot, de a legtöbben valószínűleg tanácstalanok vagyunk, amikor a műanyagkupakok sorsáról kell döntenünk. A műanyag szelektívbe valók? Vagy gyűjtsük külön ezeket? A verseny kapcsán erről is beszélgettünk az akció fő szervezőjével, Horváthné Domonkos Mónikával, az Érdi Környezetvédő Egyesület tagjával. 

Az Érdi Környezetvédő Egyesület egyik elsődleges céljának tartja a környezettudatos szemléletformálást, amit ugye nem lehet elég korán elkezdeni, ezért is hirdették meg a legfiatalabb érdi lakosok körében a kupakgyűjtést, ami rendkívül sokakat megmozgatott, hiszen az érdi gyerekek (és szüleik) összesen 660 kg műanyagkupakot gyűjtöttek, tudtuk meg Horváthné Domonkos Mónikától.

Az Érdi Környezetvédő Egyesület a verseny elbírálásakor az egy főre jutó leadott kupakok mennyiségét nézte, és ez alapján első helyen végzett a Szivárvány Óvoda Napsugár Tagóvodája, fejenként 2,9 kiló kupakkal, a második helyen a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda, ahol fejenkénti 2,7 kilónyi kupak gyűlt össze, a harmadik helyezett pedig holtversenyben 2,4 kg kupakkal a Palánta Tanoda Családi Napközi és a LOLA Családi Bölcsőde lett. A nyertes intézmények értékes papír-írószer csomagot kaptak, amelyben természetesen környezettudatos jutalmak is lapultak: a felelős erdőgazdálkodást igazoló FSC tanúsítvánnyal rendelkező papírtermékek formájában.

-Évek óta részt veszünk kupak- és papírgyűjtésekben, illetve szelektíven gyűjtjük mi magunk is a hulladékot, mert nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már mielőbb a magukénak érezzék a környezettudatos szemléletet és életmódot. Szerencsénk van, mert a szülők is nagyon lelkesek, és támogatnak bennünket, illetve a gyermekeiket ezekben az akciókban – tette hozzá Digner Brigitta, az 1. helyen végzett Napsugár Tagóvoda intézményvezetője.

A Horváthné Domonkos Mónikával készült interjút teljes hosszában itt tudja meghallgatni:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email