22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: a szombatot megnyerték

22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: a szombatot megnyerték

A szombati U13-as és U18-as korosztály versengései során a legtöbb érmet a Diósdi DSE és Érdi JC szerezte a 32. Budapest Kupán. A rangos nemzetközi viadalon a két nap eredményei alapján pedig az éremtábla nyolcadik helyén végeztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az UTE jégcsarnokában rendezték Európa egyik legnagyobb nemzetközi utánpótlásviadalát, a Budapest Kupát, ahol 28 ország 218 egyesületéből 1629 dzsudoka lépett tatamira.

A viadal első napján az U18-as és U13-as korosztályok küzdelmeit rendezték, ahol a Diósdi DSE és Érdi Judo Clubot nyolcan képviselték.

Közülük az idősebbeknél Vargha Zsolt érte el a legnagyobb sikert a 81 kilogrammosok között, miután minden meccsén ipponnal győzött – többek között cseh, szlovén és ukrán ellenfeleket is felülmúlva, így a dobogó tetejére állhatott fel. A lányoknál az 52 kilós Hajdu Ilang ígéretesen kezdett, görög és cseh ellenfeleit is legyőzte majd a budapesti Varga Petrát is felülmúlva az elődöntőbe jutott, ott viszont kikapott a ceglédi Klein Dorinától, majd a bronzmeccsen a Pénzügyőr cselgáncsozója, Igaz Laura verte, ezáltal a pontszerző ötödik helyet szerezte meg. A 63 kilós Bodor Sára ugyan a honvédos Kampf Fanni ellen győzelemmel nyitott, de a nyolc között a miskolci Valkó Véda legyőzte, aki viszont nem vitte tovább a vigaszágra, így a hetedik helyet szerezte meg. Riedl Dóra pedig helyezetlenül zárt a kemény 57 kilogrammos mezőnyben.

Az U13-asoknál 35 kilogrammban Jüttner Jankát nem tudták megállítani a riválisok, lengyel, német, aztán a döntőben ismét lengyel ellenfelet vert, így aranyéremig menetelt. Kisfaludi Eszternek is hasonlóan jól ment az 50 kilogrammosok között, az Ippon Judos Krüpl Georgina legyőzése után szlovák és szlovén ellenfeleit is megverte, de a fináléban vereséget szenvedett osztrák riválisától, így ezüstérmes lett.

A 45 kilós fiúknál Horváth Nándor ötödikként végzett, miután a Benta Judo SE-s Koma Benedeket, aztán a lengyel ellenfelet is legyőzte, de a nyolc közé jutásért az ukrán rivális győzött, ezáltal Horváth ötödik lett.

Az első nap eredményei alapján a két arany- és egy ezüstéremmel, illetve a három pontszerző helyezéssel Csetnek Béla tanítványai végeztek az éremtábla élén.

A második napon az U15-ösök küzdelmeit rendezték, ahol az 57 kilósoknál Büki Viktória a selejtezőben ugyan kikapott a végső győztes izraelitől, de a vigaszágon senki nem tudta megállítani, így egészen a bronzéremig menetelt.

Balog Bálint (50 kg) és Jüttner Ábel (40 kg) ellenben győzelemmel nyitott, de a folytatásban egyaránt kikaptak, így nem értek el pontszerző helyezést.

A két nap alapján a DDSE és ÉJC az éremtábla nyolcadik helyén végzett.

Eredmények, 32. Budapest Kupa
U18, 81 kg:
Vargha Zsolt 1.
U18, 52 kg: Hajdu Ilang 5.
U18, 63 kg: Bodor Sára 7.
U13, 45 kg: Horváth Nándor 5.
U13, 35 kg: Jüttner Janka 1.
U13, 50 kg: Kisfaludi Eszter 2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email