22_03_29_erdmost_nincskep

Szolgálnak és védenek

22_03_29_erdmost_nincskep

Szolgálnak és védenek

A közgyűlés csütörtöki ülésén napirend előtt kiosztották az Év Rendőre Díjat, valamint az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat. A rendőrség napja alkalmából a képviselőtestület köszöntötte a rendőri állományt, és tíz rendőr munkáját oklevéllel és jutalommal ismerte el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Év Rendőre Díjat Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2017-ben alapította, azon rendőrök elismerésére, akik kiemelkedő munkájukkal jelentős szerepet játszottak a város közbiztonsági helyzetének javításában, a bűncselekmények megelőzésében, megakadályozásában, az elkövetők elfogásában, illetve rendezvények biztosításában.

Érd Megyei Jogú Város közgyűlése csütörtöki ülésén az Év Rendőre Díjat Scherer Krisztián rendőr főtörzsőrmester részére adományozta.

Scherer Krisztián  2004 óta lát el szolgálatot az Érdi Rendőrkapitányságon. A közlekedésrendészeti szakterületen kezdetben forgalomellenőrző járőrként, majd baleset-helyszínelőként végezte munkáját. Az itt eltöltött 15 év alatt kiemelkedő helyismeretre és személyismeretre tett szert, melyet munkája során kiválóan tud kamatoztatni. A közlekedésbiztonság javítása érdekében végzett kimagasló és kitartó munkája egyértelműen hozzájárult az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a személyi sérüléses balesetek számának csökkenéséhez.

A közgyűlés az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat Klem István polgárőr részére adományozta.

Klem István  polgárőr tevékenységét 1993-ban kezdte meg az Érdligeti Polgárőr Egyesületben, a jogutód Érdi Városi Polgárőr Egyesület alapító tagja. Kiemelkedő hivatástudattal rendelkezik. Részt vesz katasztrófa elhárításban, árvíz- és viharkárok helyreállításában, havonta több mint 40 óra szolgálatot végez. Érd város érdekében elkötelezettséggel végzett több évtizedes munkája elismeréseként méltó az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjra. 

A rendőrség napját 1992. óta minden évben április 24-én, Szent György napján ünneplik hazánkban. Szent György legendás tetteinek, szellemiségének legfontosabb példamutató örökségei: a védelem és a szolgálat, ezért is lett oltalmazója, védőszentje a lovagoknak, katonáknak, fegyverkovácsoknak, és ugyanakkor az egész népnek is, akik hitték, hogy megvédi őket a gonosztól.

Érd képviselőtestülete a rendőrség napja alkalmából köszöntötte a rendőri állományt, és tíz rendőr munkáját oklevéllel és jutalommal ismerte el. Elismerést vehetett át Szatmáriné Berczi Adrienn Dolóresz rendőr százados, Sóthy Viktória címzetes rendőr százados, Lőkös Szilvia címzetes rendőr főtörzs-zászlós, Pállai Tamás címzetes rendőr főtörzs-zászlós, Pap Lajos címzetes rendőr főtörzs-zászlós, Czifra Judit rendőr zászlós, Ábrahám Péter címzetes rendőr főtörzsőrmester, Bánhalmi Csilla címzetes rendőr törzsőrmester, Kovács Zoltán címzetes rendőr törzsőrmester, Incze Attila rendőr őrmester.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email