22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is lesz nyári napközi Parkvárosban

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén is lesz nyári napközi Parkvárosban

Idén is lesz nyári napközis tábor a Favágó utcában, és a szünidei gyermekétkeztetést is biztosítja majd az önkormányzat a rászorulóknak – többek közt erről döntött április 25-ei ülésén a képviselő-testület. A grémium elfogadott egy tanulmánytervet egy Budafoki úti terület tervezett beépítésével kapcsolatban. Közgyűlési összefoglalónkat olvashatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közgyűlés döntése értelmében idén is lesz nyári napközis tábor a Favágó utcában, június 24-étől augusztus 16-áig. A tábor ebben az esztendőben is 120 gyermeket fogad majd egyszerre, a pedagógiai-szakmai hátteret az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola biztosítja majd. A tábor teljes térítési díja 9000 forint lesz hetente (a gyermekek napi háromszori étkezést kapnak). Az étkezés térítési díjának ötven százalékát szociálisan rászoruló gyermekek esetében az önkormányzat átvállalhatja.

A képviselők határoztak arról is, hogy az önkormányzat idén nyáron is biztosítja majd a szünidei gyermekétkeztetést június 17-étől augusztus 16-áig – összesen 45 munkanapon át – az arra jogosult igénylők részére.

A testület döntött arról, hogy a Batthyány sportiskola intézményvezetői álláshelyére kiírt pályázat tekintetében Kozma Zoltánné megbízását, a Lukin AMI  intézményvezetői álláshelyére kiírt pályázat esetében pedig Szabóné Bán Ildikó megbízását támogatja.

A képviselők elfogadták a 2019/2020-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számára, valamint a maximális csoportlétszám túllépésének engedélyezésére vonatkozó javaslatot – mint dr. Bács István alpolgármester tudósítónknak elmondta, nem lesz változás az idei számokhoz képest.

A testület több beszámolót is elfogadott az április végi ülésén, többek közt a háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatás tavalyi tapasztalatairól. A szolgáltatást ellátó ÉTH Kft. tapasztalatai szerint a lakossági megrendelés folyamatosan csökken, egyre többen kötnek rá a csatornarendszerre, a szennyvíz kezelésével kapcsolatban pedig nem merült fel probléma.

A testület elfogadott egy tanulmánytervet egy Budafoki úti terület tervezett beépítésével kapcsolatban. Bács István ezzel kapcsolatban elmondta: a beruházó egy irodaházat húzna fel ide.

– A közgyűlés mai döntésével azt nyilvánította ki, hogy nem zárkózik el attól, hogy a későbbiekben egy nagyobb volumen fejlesztés valósuljon meg itt. A részleteket a most elfogadott tanulmányterv alapján kell majd kidolgoznia a befektetőnek – tette hozzá.

Szűcs Gábor (MSZP) tudósítónknak elmondta: a tanulmányterv elfogadását frakciójuk támogatta, mert ez a beruházás munkahelyeket és iparűzésiadó-bevételt teremtene, és mivel egy fő közlekedési tengely mentén épülne az irodaház, a nagyvárosias beépítés indokolt lenne. Érd a lehetőségek tárháza a fejlesztések szempontjából, és a városnak a fő közlekedési útvonalak mentén rejlő lehetőségeket ki kell aknáznia, munkahelyeket és adóbevételt teremtenie. Az így befolyt összegből pedig rendbe kell tenni az utakat, járdákat – hangsúlyozta a politikus.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email