22_03_29_erdmost_nincskep

Up foci: Országos döntőbe jutottak, a Fradit is legyőzték

22_03_29_erdmost_nincskep

Up foci: Országos döntőbe jutottak, a Fradit is legyőzték

A Kelen SC pályáján mérette meg magát a Danone Focikupa a Gyermekekért program keretein belül az Érdi VSE U12-es együttese a Bozsik-programhoz tartozó regionális elődöntőn, amelyre az FTC választotta ki a budaörsi alközpontból az együttest.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ebedli Zoltán és Serfőző Milán tanítványai a B-csoportban előbb 3–1-re legyőzték az FC Dabast, majd 2–1-re a Soroksár SC-t, ezt követően a házigazdákkal gól nélküli döntetlent játszottak, így a csoport élén végeztek, s döntőbe jutottak. Ott aztán az A-csoportot megnyerő FTC volt az ellenfél, melyet 1–0-ra felülmúltak az érdiek, s bejutottak az országos döntőbe, ahonnan egy újabb nagy lépés esetén akár Barcelonába is kijuthatnak! A torna gólkirálya Jávori Botond lett.

– Az a megtiszteltetés érte a csapatot, hogy részt tudtunk venni egy regionális elődöntőn a Kelen SC pályáján, amelyre a Ferencvárosi régióból választottak ki minket, mint egyetlen nem alközpontként működő utánpótlás nevelő egyesületet. Az FC Dabas, a Soroksári SC és a Kelen SC csapataival mértük össze tudásunkat a csoportkörben. Első két meccsen megérdemelt győzelmet arattunk a Dabas és a Soroksár ellen, ugyanis a mi akaratunk érvényesült, támadólag léptünk fel, bátran és kombinatívan futballoztunk. Nagy önbizalommal vártuk az utolsó meccset a csoportban, hiszen egy döntetlen is elég volt a Kelen ellen, hogy mi jussunk a döntőbe. Ezen a meccsen már sajnos nem mi irányítottunk, de nem játszottunk alárendelt szerepet, megérdemelten jutottunk a döntőbe. A várva várt döntőn a torna esélyesével, a Fradival néztünk farkasszemet, feszült és harcias meccs volt, de a mi játékosaink nagy elánnal és kellő tűzzel játszottak, aminek meg is lett az eredménye, és Jávori Botond, a későbbi gólkirály találatával megnyertük a mérkőzést és a tornát. Csodával felérő, amit ezen a napon véghez vittek a játékosok, a kapusaink kimagasló teljesítményt nyújtottak, magabiztosan, remekül védtek az egész tornán, ez Nagy Endre kapusedzőnknek is köszönhető, aki nagyon sokat foglalkozik a kapusokkal. A csapat többi tagjáról szintén elmondható, hogy erőn felül teljesített, a taktikai utasításokat betartották, kevés hibával, bátran futballoztak. További pozitívum, hogy két meccset is kapott gól nélkül tudtunk lehozni, többek között az FTC elleni döntőt. Játékban lépegetünk előre, szerényen tesszük a dolgunkat edzésen, és készülünk az országos döntőre, amire nem feltartott kézzel fogunk elmenni. Jó érzés volt látni, ahogy a gyerekeink küzdenek egymásért, az Érdi VSE-ért. Elégedettek lehetünk Ebedli Zoltánnal – értékelt Serfőző Milán.

A Danone Focikupa a Gyermekekért programban hat megye és a főváros huszonnégy U12-es labdarúgócsapata mérkőzött meg a regionális elődöntők során. Az FTC-, a Vasas- és a Honvéd- régiókban a győzelmet az Érdi VSE, a Vasas és a Budapest Honvéd érdemelte ki, így ők ott lesznek a júniusi országos döntőben. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1.200 gyermek labdarúgója versenyez egymással azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén Spanyolországban. A kupa egyik kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, fővédnöke Nyilasi Tibor 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Vincze Ottó.

A Danone Focikupa a Gyermekekért program szerves része, hogy minden évben jótékonysági akciókat szervez. Idén a résztvevő gyermek labdarúgók sportszergyűjtéssel segítik állami gondoskodásban élő focista társaikat. Az elődöntőkre hat megyéből vitték magukkal a csapatok a felajánlásaikat, az összegyűjtött adományokat pedig a budapesti döntőn az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány képviselői veszik majd át.

Az Érdi VSE U12-es csapata: Oláh Benedek, Tóth Rajmond (kapusok), Benkő Zétény, Csepela Tamás, Czikó Bence, Jávori Botond, Kállay Martin, Kuti Levente, Lukács Dániel, Szekeres Bence, Szelp Máté, Tóth Dominik. Edzők: Ebedli Zoltán, Serfőző Milán

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email