22_03_29_erdmost_nincskep

Érd az egyik legbiztonságosabb város

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd az egyik legbiztonságosabb város

Zalaegerszeg lett a legbiztonságosabb ötvenezer fő feletti település, utána Érd következik. A legrosszabb helyen Győr és Budapest végzett egy most közölt statisztika szerint. A közgyűlés csütörtöki ülésén az érdi rendőrkapitány is arról számolt be, hogy az előző évekhez képest 2018-ban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt évekhez képest 2018-ban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, a felderítési, nyomozási eredményesség pedig nőtt a 2017-es évihez képest – hangsúlyozta Nogula Tamás rendőr alezredes a képviselőtestület csütörtöki ülésén, amelyen a képviselők elfogadták a település közbiztonságának helyzetéről szóló beszámolót.

A kapitányságvezető elmondta azt is: egy fokozott ellenőrzés-sorozatnak köszönhetően 2018. negyedik negyedévében jelentős javulás állt be a közlekedési balesetek számát illetően. 

– Ahogy nő az aszfaltutak száma Érden, úgy az ezzel kapcsolatos bejelentések is nőnek. Érd város segítségével túlórás rendőri szolgálatban nemcsak a főútvonalakon, hanem a mellékutakon is hajtunk végre sebesség-ellenőrzést. Nem a büntetés a cél, hanem a balesetek megelőzése, a sebességhatárok betartása – jegyezte meg Nogula Tamás, aki kiemelte azt is: a tavaly kiépített térfigyelő rendszer jelentős segítséget nyújtott a rendőrségnek a bűncselekmények felderítésében, megelőzésében – többek közt az unokázós csalások felderítésében is.

Nogula Tamás végezetül kiemelte: a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységéhez jelentős segítséget nyújtott az önkormányzat és a polgárőrség.

T. Mészáros András polgármester megköszönte a rendőrök munkáját, és felhívta a figyelmet arra: egy, a Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT) legfrissebb adatait publikáló Portfolio-s cikk szerint a legbiztonságosabb 50 ezer fő feletti települést címét Zalaegerszeg érdemelte ki, mögötte pedig Érd végzett: mindkettő esetében legalább 50 százalékkal alacsonyabb volt az 1000 lakosra jutó kiemelt bűnesetek száma annál, amit az országos átlag alapján a lakosságszám elvileg „indokolt” volna.

– Érd az élre ugrott, a legjobb és legbiztonságosabb városok közé került, pedig 2009-ig a megyei jogú városok között az egyik legveszélyesebb településnek számított – tette hozzá a polgármester.

Az ülésen elfogadták az Érdi Városi Polgárőr Egyesület tavaly végzett tevékenységéről szóló beszámolót is. Macsotay Tibor, az egyesület elnöke az ülésen azt hangsúlyozta: folytatják a már megkezdett munkát, és a polgárőrség fejlesztését. Egyik fő célkitűzésük az illegális hulladéklerakás megelőzése. Macsotay Tibor elmondta azt is: 2018-ban tevékenyen részt vettek az unokázós csalások megelőzését szolgáló felvilágosító munkában, eredményesen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email