22_03_29_erdmost_nincskep

Perceket és életeket nyerhetnek ezentúl az új kapukkal

22_03_29_erdmost_nincskep

Perceket és életeket nyerhetnek ezentúl az új kapukkal

Helyi összefogásnak köszönhetően új, automata, ipari teljesítményű garázskapukat kapott a Sárd utcai Érdi Mentőállomás, aminek segítségével ezentúl gyorsabban indulhat az itt működő három mentőegység életet menteni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Nagyon régi álmunk valósult meg az új garázskapukkal – mondta el az átadáson Bántó Béla, az Érdi Mentőállomás vezetője.

Az Érdi Mentőállomás Érdet és térségét látja el, naponta 40-50 nyitásnak vannak kitéve a mentőállomás kapui, ahol három mentőegység napi 24 órában folyamatosan dolgozik, éppen ezért nagy szükség volt már a garázskapuk cseréjére.

– A régi garázskapuk kiszolgálták a maguk idejét, ráadásul manuálisan működtek, azaz hosszú perceket vesztettünk azzal, hogy kézzel kellett őket kinyitni, kitámasztani, aztán, miután kiállt a mentőkocsi visszazárni. Az új garázskapuk teljesen auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták, úgyhogy időt nyerünk velük, a mi esetünkben pedig az idővel együtt életet is nyerhetünk, hiszen ha életmentésről van szó, minden perc életbevágó fontosságú lehet – fejtette ki Bántó Béla az új kapuk előnyeit.

A fejlesztés helyi vállalkozók összefogásával valósulhatott meg. A BC-Cars ügyvezetője, aki másodállásban a mentőállomáson dolgozik, fogta össze a projektet, és gyűjtötte össze körülbelül egy év alatt az új garázskapuk legyártásához szükséges 3 millió Ft-ot a helyi vállalkozásoktól. A Jókai Kaputechnika pedig legyártatta a kapukat, és ingyen vállalta a kapuk kiszállítását és felszerelését.

Az új garázskapuk távirányítóval is nyithatóak, azaz mire a személyzet leér és beül az autóba, már ki is nyílnak a kapuk, 1 perccel később pedig be is csukódnak, tehát a zárással sem kell a mentősöknek törődniük. Sőt, beszereltek egy alkalmazást is, aminek a segítségével telefonról is lehet majd nyitni a kapukat, ha a jövőben erre szükség lenne.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email