22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: izgalmas végjáték, megérdemelt győzelem

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: izgalmas végjáték, megérdemelt győzelem

Nyolcvan percen keresztül dominált a Dunaharaszti MTK vendégeként az Érdi VSE, azonban a hajrában szorossá tették a meccset a hazaiak. Az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójából rendezett mérkőzést végül az érdiek nyerték 3–2-re.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hiába a sok sérült, beteg és eltiltott, a hosszú sérülés után visszatérő Kalmár Domonkos két lövésével rendkívül aktívan kezdte a Dunaharaszti MTK elleni vendégjátékát az Érdi VSE. Limperger Zsolt alakulatának az is kedvezett, hogy a mérkőzés előtt sok eső leesett, így viszonylag ideális talajon kezdődött a meccs.

A huszadik perc elején pedig góllá érett az érdiek mezőnyfölénye, Kalmár lódult meg a jobbszélen, majd a második hullámban érkező Melczer Vilmost találta meg a labdával, az ő lövését Gyatyel Norbert hárította, de a labda épp Kelemen Patrik elé pattant, aki közelről bólintott az üresen tátongó kapuba (0–1).

Bő fél óra játék után meg volt a lehetőség az előny megduplázására, amikor a hazaiak szabadrúgását kontrázták meg az érdiek, Kelemen szépen tartotta meg a Kertész Ferenc által előreívelt labdát, majd passzára jól érkezett Gera Dávid, aki centikkel tévesztett célt.

A második játékrész a hazaiak lövésével kezdődött, de tíz perc elteltével egy szövevényes jobboldali érdi akció után Pál Szabolcs küzdött meg a labdáért, majd ő nem tudott lőni, mert megelőzte őt Németh Gábor, aki viszont nem talált kaput.

Egy óra játék után egy kavarodás után is lehetőséghez jutott a DMTK, de a vendég védők és Kertész és résen voltak. Sőt, egy perccel később Németh Gábor révén növelte előnyét az Érdi VSE, hiszen Kelemen Patriktól remek kiugratást kapott, s begyalogolt vele, Gyatyel mellett lőtte ki a hosszút (0–2).

Tíz perccel később óriási lehetőség adódott a Haraszti előtt, Nicsenko ugyan lesen volt, de Rétsági Ákos nem, így ő szerezte meg az indítást, elment Májer mellett, de elpuskázta a helyzetet. Sőt, négy percre rá Kertész óriási bravúrjára volt szükség Nicsenko kiugratásánál, de az érdi kapitány eszén nem tudott túljárni a hazai támadó.

A 82. percben szépített a házigazda, Szalánszki Bálint lábát húzta ki Kertész Ferenc, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, melyet aztán Nicsenko értékesített (1–2). Nem kellett sokat várni azonban az újabb érdi találatra, baloldali szabadrúgás után Németh Gábor Vince megszerezte egymaga második, csapata harmadik gólját (1–3).

A hajrában egy érdi védelmi hiba után Nicsenkóhoz került a labda, majd a hosszún érkező Rétsági tuszkolta a kapuba (2–3).

A szoros utolsó tíz percet leszámítva az érdiek végig kézben tartották a meccset, s fontos pontokat szereztek.

– Egységesek voltunk és az első öt perc után át kellett állnunk egy másik rendszerre, mert nem számítottunk rá, hogy két csatárral játszik az ellenfél. Utána szinte végig stabilak voltunk, az utolsó húsz percben volt egy kis dekoncentráció. Az ellenfelünknek több helyzete volt, be kell látni, hogy jövő héten az Ajka ezt meg fogja bosszulni – nyilatkozta Limperger Zsolt, aki hozzátette, az első hetven perccel nem volt baj, s kiemelte Kalmár Domonkos visszatérését, aki remek játékkal rukkolt elő a hosszú kihagyása után.

– Tudtuk, mit játszik az Érd, jobb képességű csapat, jobb képességű játékosok alkotják. Védekezésre rendezkedtünk be, de megint elemi gólokat kaptunk, amiket nem bírunk el. A végén mindent egy lapra tettünk fel, volt két százszázalékos helyzetünk, de megint jött az a szokásos dolog, hogy egy-két játékos ilyen helyzetben leblokkol és kaptunk megint egy olyan gólt, amivel visszazuhantunk. Ha ezeket a hibákat ki tudnák javítani, nem ebben a pozícióban lennénk – értékelt Króner Péter.

– A magam részéről ilyen visszatérésre számítottam. Meglepődtem, hogy milyen jól ment, viszont sajnálom, hogy a hetvenedik perc tájékán elkezdett rakoncátlankodni a térdem, de szerintem jók voltunk, az utolsó húsz perc kemény volt, ment a kapkodás, de arra számítottam, hogy győzelemmel térek vissza – fogalmazott Kalmár Domonkos.

Az Érdi VSE legközelebb április 21-én, 16.30-tól az FC Ajkát látja vendégül az Ercsi úti sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
Dunaharaszti MTK–Érdi VSE 2–3 (0–1)
Dunaharaszti, 100 néző. V: Altorjay (Nagy M., Pipicz)
DMTK: Gyatyel – Farkas P.., Honti A., Márton D. – Bíró T., Mendebaba, Dallos, Gacsal, Rétsági – Nicsenko, Torkos (Mészáros D. A., 52.)
Vezetőedző: Króner Péter
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Kónya B., Csiszár, Németh G. V. – Koós, Gera D., Melczer (Pintér O., 91.) – Kalmár (Végh D., 72.), Pál Sz., Kelemen P. (Mojzer, 85.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Nicsenko (82. – tizenegyesből), Rétsági (88.), ill. Kelemen P. (21.), Németh G. V. (60., 84.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email