22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: tizenhárman jutottak országos döntőbe

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: tizenhárman jutottak országos döntőbe

Tizennégy érmet szereztek az Érdi Spartacus SC birkózói a kaposvári kadet női minősítési versenyről és a mezőfalvi diák egyes és kettes szabadfogású területi bajnokságról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb Mezőfalván, a diák egyes és kettes korcsoport szabadfogású területi bajnokságán szerepeltek az Érdi Spartacus birkózói, majd Kaposváron, egy női minősítési versenyen Baljer Roxána képviselte az érdi színeket.

A mezőfalvi eseményen tizenkét érdi sportoló lépett szőnyegre. Szenicza Nimród a diák kettes és korcsoportban ezüst-, a diák egyesben bronzérmes lett a 32 kilogrammosok mezőnyében, így a kötöttfogás után szabadfogásban is két korcsoportban harcolta ki az országos döntőbe jutást.

A diák ketteseknél Szenicza mellett Gazsi Blanka szerzett még egy harmadik helyet az 58 kilósoknál.

Diák egyben 29 kilogrammban Bori Richárd, 32 kilóban Narancsik Bence állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A 46 kilogrammosok mezőnyét pedig Jakab Dániel nyerte meg.

Az 50 kilogrammosoknál a fiúk között versenyző Kaszás Elza mellett Bákai Ferenc is bronzérmes lett, így mindketten kiharcolták az országos döntőt, ahogy hasonló helyezéssel zárt 54 kilogrammban Finta Patrik és Gazsi Máté is.

69 kilóban Gyenes Bence aranyéremmel, Virlics Marcell pedig harmadik hellyel vívta ki a végső megmérettetésen való részvétel jogát, míg 76 kilóban Hermann Norbert állhatott a dobogó aljára.

Az érdiek a két arany-, egy ezüst- és tíz bronzéremmel a csapatversenyben a harmadik helyet szerezték meg.

Ezt követően Baljer Roxána révén Kaposváron is jelenése volt az érdieknek. A Somogy megyei székhelyen rendezett minősítési viadalon az 54 kilogrammosok csoportkör-küzdelmei során két-két győzelemmel és vereséggel a harmadik helyet szerezte meg.

Eredmények, Diák I-II-es korcsoport, Szabadfogású területi bajnokság, Mezőfalva
diák II
32 kg:
Szenicza Nimród 3.
58 kg: Gazsi Blanka 3.

diák I
29 kg:
Bori Richárd 3.
32 kg: Szenicza Nimród 3., Narancsik Bence 3.
46 kg: Jakab Dániel 1.
50 kg: Kaszás Elza 3., Bákai Ferenc 3.
54 kg: Finta Patrik 3., Gazsi Máté 3.
69 kg: Gyenes Bence 1., Virlics Marcell 3.
76 kg: Hermann Norbert 3.

Kadet női minősítési verseny, Kaposvár
54 kg:
Baljer Roxána 3.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email