22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: immár ötödször lett a legjobb a Batthyány

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollas: immár ötödször lett a legjobb a Batthyány

28 érdi tollaslabdázó harcolta ki a diákolimpia országos döntőjén való részvétel jogát, melyen végül 25-en indultak, s 13 érmet szereztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén immár ötödször szerezte meg a B-kategória legeredményesebb általános iskolájának járó különdíjat a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, amely húsz diákjával érkezett a végső megmérettetésre, Vácra. Az Érdi VSE sportolói alaposan kitettek magukért a népes, 450 főt felvonultató mezőnyben.

A műanyag labdás B-kategóriában két, tizenegy pontig tartó játszmát kellett nyerni, míg A-kategóriában 21 pontos szetteket rendeztek.

Előbbiben a Batthyánynak jó esélye volt a negyedik címvédésre és a serleg sorozatban ötödik begyűjtésére, hiszen tizennégy diák képviselte az intézményt.

Az egyes korcsoportban Dudás Vanessza révén bronzérmet, a kettesben Borbás Dávid és Kovács Marcell révén arany- és ezüstérmet hoztak a sportiskola nebulói, míg a hármas korcsoportban Horváth Levente állhatott a dobogó legalsó fokára.

A nagyobbaknál (IV. kcs.) még Villás Vivien szerzett egy ezüstérmet, így a további pontszerző helyezésekkel az érdiek idén is a legeredményesebb B-kategóriás Általános Iskola címét érdemelték ki.

B-kategóriában még a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója, Harmos Márton (IV. kcs.) aranyérmet, az Érdi Szakképzési Centrum diákja, Bugyenszki Adrienn (IV. kcs.) ezüstérmet ünnepelhetett.

Az elmúlt évek remek eredményeinek köszönhetően azonban idén jóval több A-kategóriás versenyző volt érdekelt. A második korcsoport küzdelmei három érmet is hoztak a Batthyánynak, miután Harmos Boldizsár elsősége mellett Kis-Kasza Arabella és Körmendi Gergely is harmadikként zárt.

A III. korcsoport is két bronzot hozott Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell révén, míg a IV.-ben az Érdi Szakképzési Centrum diákja, Kis-Kasza Miklós ezüstéremig menetelt.

Eredmények, Országos Diákolimpiai Tollaslabda Döntő, Vác
B-kategória
I. korcsoport
lányok:
3. Dudás Vanessza (Batthyány Sportiskolai Általános Iskola)
II. kcs.
fiúk:
1. Borbás Dávid (Batthyány), 2. Kovács Marcell (Batthyány)
III. kcs.
fiúk:
3. Horváth Levente (Batthyány)
IV. kcs.
lányok:
2. Villás Vivien (Batthyány)
fiúk: 1. Harmos Márton (Vörösmarty Mihály Gimnázium)
V. kcs.
lányok:
2. Bugyenszki Adrienn (Érdi Szakképzési Centrum)

A-kategória
II. kcs.
lányok:
3. Kis-Kasza Arabella (Batthyány)
fiúk: 1. Harmos Boldizsár (Batthyány), 3. Körmendi Gergely (Batthyány)
III. kcs.
lányok:
3. Schvirján Zsófia (Batthyány)
fiúk: 3. Zsarnai Marcell (Batthyány)
IV. kcs.
fiúk:
2. Kis-Kasza Miklós (Érdi Szakképzési Centrum)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email