22_03_29_erdmost_nincskep

Középkori játékokkal várták a gyerekeket

22_03_29_erdmost_nincskep

Középkori játékokkal várták a gyerekeket

A Magyar Földrajzi Múzeum szombaton családi napot tartott, az Érd 775 című tárlathoz kapcsolódóan a középkor adta a délután tematikáját. A gyerekek középkori játékokkal ismerkedhettek, Mátyás király korabeli mesét hallgathattak, a felnőttek pedig betekintést nyerhettek abba, hogy hogyan éltek itt az emberek a középkorban. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Az Érd 775 kiállítás tavaly az Érdi Napokon nyílt meg és Érd középkorát mutatja be, hogy hogyan éltek itt az emberek, a jobbágyok, milyen mesterségeket folytattak, hogyan éltek a nemesek. És ezt a tárlatot próbáljuk egy kicsit élőbbé tenni – mondta el lapunknak Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese. 

A múzeum munkatársai korhű ruhákba öltözve várták a családokat különféle programokkal. A kisebbek Kovács Marianna mesemondótól hallhattak egy mesét Zsiga cigány kalandjairól. Ezt követően pedig különféle állomásokon próbálhatták ki a középkori mesterségeket, játékokat.

– Középkori játékokat lehet kipróbálni, ezek között szerepel a malomjáték, a gólyalábazás, valamint a szalmagyűrű-dobálás is. Ki lehet próbálni a kalligráfiát, nemezelni lehet, de aki ügyesebb, annak fafaragásra is van lehetősége – emelte ki Mácsai Anetta, aki azt is hozzátette, hogy a családi napon természetesen a felnőttekről sem feledkeztek meg. Aki akart, kipróbálhatta magát a kézműves foglalkozásokon, de a tárlatvezetésen is részt vehettek, melyet a kiállítás készítője, Lehoczki Zsuzsanna tartott az érdeklődőknek.

– Be lehet pillantani egy veremházba, meg lehet tekinteni a bútorzatát, hogy milyen szegényesen éltek a jobbágyok. A különféle mesterségeket, mint a kovácsmesterséget is meg lehet ismerni. Az érdeklődők egy pákászkunyhót is láthatnak. Emellett azt is meg lehet tudni, hogy milyen állatokat tartottak, illetve milyen terményeket termesztettek – mesélt a tárlatról a múzeum igazgatóhelyettese.

A kiállítást június 16-ig még megtekinthetik az érdeklődők. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email