22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: ötgólos első félidő után nyertek az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: ötgólos első félidő után nyertek az érdiek

Számos fordulatot és öt gólt hozott az első félidő az Érdi VSE és a TARR Andráshida mérkőzésén az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában. A vezetést a vendégek szerezték meg, de az érdiek hamar fordítottak, majd hiába egyenlített nem sokkal a szünet előtt Dobos Sándor csapata, Koós Gábor a 45. percben állította be a 3–2-es érdi győzelmet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ugyan eredetileg nem lett nevezve az Andráshida elleni mérkőzés kezdőcsapatába az Érdi VSE támadója, Pál Szabolcs, azonban a bemelegítéskor megsérülő Kónya Benjámin helyére bekerült. Az érdieket nem fogta meg a változtatás, már a meccs elejétől kezdve domináltak, az első nagy helyzet pedig hat perc után adódott, de Mojzer György ziccerét bravúrral hárította Czirjék Zoltán.

Az első negyed óra végén pedig Gera Dávid lábában maradt az érdi vezetés, Melczer Vilmostól kapott nagyszerű kiugratást, de nem tudott begyalogolni vele, a védők szorításában fölélőtt.

Az Andráshidának egy rossz lövést leszámítva nem adódott helyzete, azonban, amikor ki tudott jönni a sündisznó-állásból, akkor letámadásával gyakran zavart okozott az érdi játékban.

Aztán a 23. percben egy kontrát akasztottak meg az érdiek, majd a vendégek jobboldali szabadrúgását, mely egyben első támadásuk is volt, Bíró András fejelte a kapuba (0–1).

Az érdiek nem sokkal később egyenlíthettek volna, az Andráshida balul sikerült felszabadítását azonban a kipattanón érkező Melczer Vilmos nem találta el jól.

Aztán szűk fél óra játék után egy érdi szöglet után Mojzer Györgybe rúgtak bele a tizenhatoson belül a vendég védők, amiért Szabó Levente játékvezető büntetőt ítélt. Melczer Vilmos lövését ugyan kivédte Czirjék, ám a kipattanót bepofozta a középpályás (1–1).

Újabb három perc után már megvolt a vezetés is az érdieknek, Mojzer György került a védők mögé, majd a második hullámban érkező Pál Szabolcs egy higgadt csel után kilőtte a rövidet (2–1).

A szünet előtt megszületett a játékrész második vendég találata is, Szabó Martin jobboldali beadását Takács Soma bólintotta Kertész Ferenc kapujába (2–2). Azonnal jött a válasz az érdiektől, egy baloldali bedobás után Koós Gábor elé került a labda, aki tolt rajta egyet és tizenhatról zúdított a kapuba (3–2).

A második félidő elején mindkét csapat a biztonsági játékot választotta, ám a hazaiak Mojzer György fejesénél és Koós Gábor távoli löketénél is közel jártak a negyedik gól megszerzéséhez.

A hajráig kevés helyzet adódott a felek előtt, az érdiek jártak közel a gólhoz, akiknél Koós Gábor szabadrúgását a gólvonal határán védte Czirjék, majd Kelemen Patrik kísérlete is célt tévesztett.

A hajrá több gólt nem hozott, így már az első félidőben kialakult a 3–2-es érdi győzelem.

– Korábban már mondtam, hogy az Andráshida fő erénye a pontrúgás, sok magas emberük van, akik jól fejelnek, ezt nem sikerült levédekezni az első félidőben, a másodikban már sokkal jobban ment. Már számoljuk és ez a harmadik meccs, amikor kapusunk nem ér kézzel labdához, tehát vagy gól van, vagy passzolja, ezek nagyon bosszantóak, ezt lehet gyakorolni edzésen, de semmi sem adja vissza a meccshelyzetet. Masszív társaság az Andráshida, a Magyar Kupában is minket ejtettek ki, a Soroksár ellen is helyt álltak, mindig meg is küzdünk ellenük, a kemény játékuk miatt – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Deja vu érzésem van, mert tizenegyszer kaptunk ki a bajnokságban, abból kilenc egygólos vereség. Ez annak tudható be, hogy fiatal, rutintalan csapatunk van, hiszen a mai mérkőzésen is hat-hét tinédzser volt a csapatunkban és ez is döntötte el a mérkőzést, mert ha csapatszinten két évvel idősebbek vagyunk, akkor most nem kapunk ki. Tudtuk, hogy miből tudunk gólt rúgni, de egy null után két perc alatt fordított az Érd – nyilatkozta Dobos Sándor, az Andráshida vezetőedzője.

– Jól mentünk bele a mérkőzésbe, minden úgy ment, ahogy szerettük volna. Felkészültünk arra, hogy az Andráshida a pontrúgásokból és a bedobásokból teremt veszélyt, mégsem tudtuk ezt levédekezni. Ezen javítanunk kell, mert ha ezeket kiküszöböljük, akkor sokkal simább mérkőzéseket tudunk játszani a jövőben! – fogalmazott az érdiek harmadik gólját szerző Koós Gábor.

Az érdiek legközelebb március 31-én lépnek pályára, amikor 18 órától az ESK Ménfőcsanak vendégeként szerepelnek.

NB III, Nyugati csoport, 20. forduló
Érdi VSE–TARR Andráshida SC 3–2 (3–2)
Érd, 200 néző. V: Szabó Levente (Máyer, Szarvas)
Érdi VSE: Kertész F. – Kollega, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Májer, Melczer (Végh D., 90.) – Pál Sz., Mojzer (Ország, 87.), Gera D. (Kelemen, 58.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Andráshida SC: Czirjék – Bailo, Takács S., Simonfalvi, Kalamár – Szabó M. (Szinay, 65.), Bíró A., Szegleti, Fábián – Temlén, Tóth L. (Bontó, 74.)
Vezetőedző: Dobos Sándor
Gól: Melczer (30.), Pál Sz., (32.), Koós (45.), ill. Bíró A. (23.), Takács S. (43.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email