22_03_29_erdmost_nincskep

Elutasítják a megfélemlítést

22_03_29_erdmost_nincskep

Elutasítják a megfélemlítést

Megtámadták az egyik dunafüredi vendéglátóhely tulajdonosát és kollégáit Százhalombattán március 19-én. Az egyébként fegyverrel rendelkező elkövető eközben lelövéssel fenyegette meg a város polgármesterét és több önkormányzati képviselőt. Az egyik sértettet a mentők szállították kórházba. Az eset kapcsán tartott tájékoztatót Vezér Mihály március 20-án – adta hírül a Százhalombattai Hírtükör.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester elmondta, hogy Szabó Attila helyi képviselő, a DK megyei elnöke Mi Városunk Százhalombatta néven alapított egy civilnek mondott szervezetet, amely indul az idei önkormányzati választáson. Az egyesület illegálisan letöltötte az önkormányzat által 30 millió forintból működtetett Városi Archívum képeit, azokat törvényellenesen használta közösségi oldalán. Hasonlóan járt el az MTI anyagával, illetve Százhalombatta címerével is – írja a Százhalombattai Hírtükör Online.
Az archívum törvénytelen felhasználása ellen nyilvánosan szót emelt pár hónapja Kovács Marianna, a működtető könyvtár igazgatója, akit folyamatosan zaklatnak azóta. Az intézményvezető tájékoztatása szerint a könyvtár és a kollektíva is több verbális támadást kapott, pocskondiázva munkájukat. Szigetvári József, a kulturális központ igazgatója arról számolt be, hogy méltatlan támadások érték őt is, illetve az intézményt.
A polgármester szerint egyértelmű, hogy politikai indíttatás áll a Rácz Richárd és kollégái elleni brutális támadás, illetve az eközben történt Szél Pál bizottsági elnököt, Sinka László alpolgármestert és a személyét érintő lelövéssel való fenyegetés hátterében. Mint mondta, neki lincselést és akasztást is ígértek egy másik fórumon, ha nem tűnik el a közéletből. Adódik a kérdés, hogy kiknek az érdekét szolgálják a történtek, kik állnak azok mögött? A személyes ok kizárható, mert a támadónak, E.T. Kálmánnak semmilyen konfliktusa nem volt Rácz Richárddal addig, amíg ő nem írt kulturált, kritikus megjegyzést a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldal posztjához.
Rácz Richárd, a dunafüredi Gastrokitchen tulajdonosa elmondta, hogy éppen békésen ebédeltek kollégájával, Fazekas Márkkal, amikor megjelent E.T. Kálmán, aki asztalukhoz lépve – „mit akartok tőlünk” felkiáltással – ököllel rögtön a szeme alá ütött. A személyzettel együtt Fazekas Márk segített megfékezni és kitessékelni a folyamatosan fenyegetőző elkövetőt, aki megütötte őt is. Mint a támadó elmondásából kiderült, Rácz Richárd a Mi Városunk Százhalombatta közösségi oldalon tett bejegyzése dühítette fel. A kommentet Szabó Attila küldte el telefonon E.T. Kálmánnak. Közben hívták a rendőröket, akik gyorsan kiértek és elvitték az elkövetőt, aki megjegyezte, hogyha feljelentik őt, és emiatt elveszik vadászfegyvereit, akkor megöli és elássa a sértetteket. Rácz Richárd arca annyira megsérült az ütéstől, hogy mentővel szállították kórházba.
Szél Pál képviselő azon reményének adott hangot, hogy a választási kampány nem durvul el, és még idejében elfojthatóak az ilyen jellegű politikai indíttatású események. Szakbizottsági elnökként, a jó közbiztonság megőrzése érdekében kezdeményezte a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség még szorosabb együttműködését, illetve felajánlotta segítségét a sértetteknek.
Vezér Mihály hangsúlyozta, hogy soha nem tapasztalt ilyen agressziót a rendszerváltoztatás óta.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email