22_03_29_erdmost_nincskep

Speciális olimpia: Demeter Judit két bronzérmet szerzett!

22_03_29_erdmost_nincskep

Speciális olimpia: Demeter Judit két bronzérmet szerzett!

Egyéniben és vegyespárosban Csonti Mihállyal egyaránt bronzérmes lett az Abu-Dzabiban zajló speciális olimpián az érdi tollaslabdázó, Demeter Judit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban beszámoltunk róla, a sportoló a játékokat a selejtezőben három győzelemmel kezdte, ezt követően a csoportkörhöz hasonló lebonyolítású helyosztón további négy mérkőzést vívott.

A bangladeshi Akter Munnit szoros első szettet (21:18) követően 21:9-es második játszma után győzte le, az orosz Larisa Gyurkina ellen elbukta az első felvonást (21:11), de a következő kettőt már simán hozta (21:14, 21:7).

Ezt követően két koreaival vívott meg, Kim Hye Jeong két felvonásban, 21:8, 21:5-re, Park Mi Seon pedig 21:11, 21:9-re győzte le az érdi sportolót, aki egyéniben bronzérmet szerzett a két ázsiai versenyző mögött.

Vegyespárosban, Csonti Mihállyal a dán Charlie Hermansen és Pernille Hermansen kettősét három szettben, 2:1-re verték Demeter Juditék, aztán a lengyel Magdalena Czerwiec és Krzysztof Soltysiak párosával szintén háromjátszmás meccset vívtak, de 2:1-es vereséget szenvedtek, ahogy az indonéz páros, Riswida Wijayanato–Jennika Jennika kettősével szemben is 2:0-ra kaptak ki, ezáltal itt is a dobogó legalsó fokára állhattak fel.

Demeter Judit a legutóbbi, Los Angeles-i játékokon egyéniben és vegyespárosban Simkó Zoltánnal első, női párosban Purcel Virgíniával második lett, míg a 2011-es athéni eseményen egy arany- és két bronzérmet szerzett. Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett speciális olimpián így hetedik és nyolcadik dobogós helyezését érte el az érdi tollaslabdázó.

A 62 tagú magyar sportolói delegáció eddig 28 arany-, 23 ezüst- és 12 bronzéremnél, valamint 19 negyedik, ötödik és hatodik helynél jár a speciális olimpián.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email