22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták Sóskúton a Mapei új gyárát, és bemutatták Sofiát, a robotot

22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták Sóskúton a Mapei új gyárát, és bemutatták Sofiát, a robotot

2,8 milliárd forintos beruházás keretében kétszeresére, mintegy 15 ezer négyzetméterre bővítette a raktárkapacitását és egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos sorral 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára növelte gyártó kapacitását a vállalat. Videóval frissítve.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az 1937-ben Milánóban alapított vállalat meghatározó piaci szereplő a különböző típusú padló- és falburkolatokhoz való ragasztók, illetve kiegészítő termékek gyártásában, továbbá falfelületek védő- és dekorációs bevonatai tekintetében. Szintén szakosodott egyéb építőiparban használt vegyi termékekre, mint például: a vízszigetelő termékek, speciális habarcsok, beton-adalékszerek továbbá földalatti építkezésekhez, beton és történelmi épületek helyreállításhoz használt termékek.

A vállalat 1991. szeptember 1-jén jött létre az osztrák Mapei GmbH. alapításában, a Mapei S.p.A. leányvállalataként.  Jelenleg 176 főt foglalkoztat, forgalma 2018-ban 16,44 milliárd forint volt, ami 30,18 %-kal több, mint az előző évi adat. Sóskúton lévő 15 ezer négyzetméter területű gyárában évente több, mint 65 000 tonna terméket állít elő.

Szerdán az átadó ünnepséget követően be lehetett járni az új raktárat, valamint az új gyárrészben bemutatták a logisztikai és csomagolási végfolyamatokat auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatizáló robotot, amit Sofiának neveztek el a vállalat munkatársai. A beruházás keretében a gyártókapacitás egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára nőtt, és egy 800 tonnás, beton-adalékszer gyártást segítő speciális keverőgéppel bővült. A beruházással a vállalat 19 új munkahelyet tud biztosítani a sóskútiaknak és környékbelieknek a régebb óta itt dolgozó 176 munkatárs mellett. 

-Ez a beruházás egyrészt oka, illetve a következménye annak a gazdasági fejlődésnek, ami az elmúlt években Magyarországon megvalósulhatott – mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár köszöntőjében.

– A vállalat az alapító Squinzi családra épül, akik nagyon magas mércét állítottak fel, és nem fogadják el a középszerűséget, nem fogadják el a jót, csak a kiválót, a nagyon magas hozzáadott értékeket. Ez tükröződik mindenben: a jelenlegi vállalatvezetésben, a helyi vezetésben, a dolgozókban és ezt látjuk ma itt, ebben a gyárban és a raktárépületben is. Tőlem, mint polgármestertől mindig a munkahelyeket kérik és kérdezik, de azt hadd mondjam el, az a hír járja, hogy itt, a Mapei-nél munkahely csak úgy keletkezik, ha örököl valaki. Itt nincsenek vándormadarak, itt mindenki tudja a helyét, és átvették a családtól és a helyi vezetéstől azt a szemléletet, hogy igen itt világminőség van, itt azt kell produkálni, és azt is produkálják – mondta el König Ferenc, Sóskút polgármestere.

-A vállalatcsoport bízik a magyar gazdaságban, bízik az építőipar tartós növekedésében. De nem csak bízunk a növekedésben, hanem szeretnénk tevékenyen hozzá is járulni. Beruházásunkkal, minden tudásunkkal, egészség és környezetbarát termékeinkkel szeretnénk segíteni az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Ezért támogatta a vállalatcsoport ezt a nagyvolumenű magyarországi fejlesztést – hangsúlyozta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

-Olaszok vagyunk Olaszországban, magyarok vagyunk Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy jobban meg tudjuk ismerni az országot, a helyi igényeket és kifejleszthetünk olyan termékeket, amelyek illeszkednek a piaci igényekhez. Ennek köszönhetjük piaci sikereinket. Ez a gyárberuházás pedig a bizonyítéka annak, hogy hiszünk a piacban – tette hozzá a vállalat alapítójának unokája, Veronica Squinzi, a Mapei csoport globális fejlesztési igazgatója.

Markovich Béla elmondta még, hogy ha jelenlegi ütemben növekszik a kereslet az év végéig, nem lesz elég a beruházással kétszeresére nőtt gyártókapacitás sem. Bár a vállalat 16%-os növekedést tervezett idénre, az elmúlt hónapok növekedése ezt jóval meghaladta.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email