22_03_29_erdmost_nincskep

Szankciókra számíthatnak a HÉSZ megszegői

22_03_29_erdmost_nincskep

Szankciókra számíthatnak a HÉSZ megszegői

Határozott fellépést ígér T. Mészáros András polgármester a Helyi Építési Szabályzatot megszegőkkel szemben. A városvezető sajtótájékoztatóján elmondta: többször előfordult az elmúlt időszakban, hogy az egyes ingatlanokon – figyelmen kívül hagyva a HÉSZ rendelkezéseit – a megengedhetőnél több lakást alakítottak ki az az építtetők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Ezek a visszaélések 300 négyzetméter alatti ingatlanoknál jellemzők, mert ezeknél nem szükséges építési engedély. Sajnos, van rá példa, hogy valaki 299 négyzetméteres ingatlant épít, hat, vagy akár nyolc lakással. Mivel ezt társasházként bejegyezni nem lehet, osztatlan közös tulajdonban lesz az ingatlan.

Ez a visszaélés sok problémát generál – akár a jogi hátteret, akár az egészséges lakókörnyezetet nézzük –, amit mi szeretnénk megelőzni, méghozzá úgy, hogy szankcionáljuk ezeket az eseteket, ha kell, bontással is – hangsúlyozta T. Mészáros András, kiemelve: az önkormányzat célja, hogy ne csak az építtetők, illetve a jogászok, hanem a lakáshoz jutni vágyók is ismerjék a vonatkozó jogszabályokat, és tisztában legyenek azzal, hogy nem érdemes olyan ingatlant vásárolniuk, amely nem felel meg a Helyi Építési Szabályzatban foglaltaknak.

– Mindenkinek felajánljuk azt a lehetőséget, hogy az építéshatósággal egyeztessen a jogszabályok mibenlétéről. Az építtetők figyelmét felhívom arra, hogy a településkép védelmének helyi szabályairól szóló rendelet értelmében az egyszerű bejelentéssel érintett tervek benyújtását megelőzően településképi szakmai konzultációt kell tartani a főépítésznél, a kettőnél több rendeltetési egységet tartalmazó épület tervezése esetén. Fontos tudni azt is: Érden az ezer négyzetméternél kisebb telkekre egy, az annál nagyobb telkekre legfeljebb két lakóegység építhető – hangsúlyozta T. Mészáros András.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email