22_03_29_erdmost_nincskep

„Ugrásszerűen fejlődött az egészségügyi ellátás Érden”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Ugrásszerűen fejlődött az egészségügyi ellátás Érden”

Így fogalmazott városvezetői sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Mint mondta, fontos kérdésekben döntenek a képviselők a holnapi közgyűlésen: a Martinovics utca 15. szám alatti ingatlan megvásárlásával újabb háziorvosi rendelőt építhetnének fel, de döntenek majd a civil szervezetek támogatására elkülönített főösszeg egyes keretek közötti felosztásáról is. FRISSÍTÉS: A Martinovics utcai családi ház megvásárlásának javaslatát levették a mai közgyűlés napirendi pontjai közül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Évek óta folyamatosan támogatjuk a civil szervezeteket, erre egy összeget is elkülönítettünk, amit pályázati úton lehet elnyerni – mondta el a sajtótájékoztatón T. Mészáros András, aki azt is hozzátette, hogy a döntés után a pályázatokat a bizottságok írják majd ki, bírálják majd el és ők is érvényesítik.

A természet és környezetvédelmi keret, az egészségügyi keret, a szociális keret, a kulturális keret, a sport és ifjúsági keret, valamint a közrendvédelmi keret részösszegeinek elosztására összesen 15 millió forint áll rendelkezésre a város költségvetésében.

A közgyűlés másik nagyon fontos napirendi pontja a Martinovics utca 15. szám alatti családi ház megvásárlásáról szóló javaslat lesz. 

– Abból a célból szeretnénk ezt megvásárolni, hogy ott orvosi rendelőt hozhassunk létre. A város betelepülése folyamatos, évente mintegy 1000-1200 emberrel nő az Érden élők száma. Ilyen módon egyre nagyobb igény van a városi közszolgáltatásokra. Ezek között a háziorvosi ellátás is nagyon fontos. Azért szeretnénk a Martinovics utcában is orvosi rendelőt nyitni, hogy az ott élők számára közelebb is legyen ellátás – emelte ki a polgármester.

Az Érd, Kossuth Lajos utca 44. szám alatti orvosi rendelő látja el ugyanis jelenleg a közelben élőket, a Kossuth utcában két háziorvos végzi a 9. és 10. számú körzet betegellátását. Az épület alapterületénél fogva egy körzet ellátására ideális, azonban a rendelő kialakításakor két orvos elhelyezését kellett megoldani. Az eltelt idő alatt igény merült fel arra, hogy a 9. számú körzet önálló rendelőt kapjon. A fent említett saroktelken elhelyezkedő családi ház felújítását és átalakítását követően jobb ellátást biztosító, korszerű rendelőt lehetne benne kialakítani, így a rendelő a területen lakók részére tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető lenne.

FRISSÍTÉS: A Martinovics utcai családi ház megvásárlásának javaslatát levették a mai közgyűlés napirendi pontjai közül.

– Úgy gondoljuk, hogy ez a körzethatárok módosítására is lehetőséget nyit majd, emellett biztosítható lesz az orvos és az asszisztencia részére az előírások szerinti külön szoba, így az orvos-beteg találkozónak a személyességét is jobban meg lehet majd őrizni. Azt gondolom, hogy mindez fontos az ellátás színvonala szempontjából – tette hozzá T. Mészáros András.

A polgármester arról is beszélt, hogy a jelenlegi háziorvosi rendelők felújítása megtörtént, a Fehérvári úti rendelő munkálatai még zajlanak, de őszre az is elkészül. A betelepülők mértékét azonban követni kell, ehhez mérten amennyiben szükséges, újabb rendelők építését is tervezi a városvezetés, arra is odafigyelve, hogy a betegek szolgáltatáshoz jutása könnyebbé váljon.

– Ennek a problémának a lényegét oldottuk meg azzal, hogy elindítottuk a 24 órás ügyeletet, valamint a mentőtiszti gépkocsit is, amely az egyszerűbb, de gyors intézkedést kívánó eseteknél bevethető. Az elmúlt években az egészségügyi ellátás Érden ugrásszerűen fejlődött mind a szakorvosi, mind a háziorvosi ellátás tekintetében – mondta el a polgármester.

A városvezető arról is szólt, hogy az ellenzéki képviselők három hete hallgatnak az Orbán Viktor miniszterelnök által nemrég bejelentett családvédelmi akcióterv kapcsán.

– Remélem, hogy meggyőzhetjük ellenzéki képviselőtársainkat arról, hogy utasítsák el a migrációt és támogassák a magyar családpolitikai intézkedéseket. Meggyőződésem, hogy ez az egyetlen helyes válasz a migrációra, a biztonságos Európa és Magyarország megtartására, illetve arra, hogy jövő megteremthető legyen – zárta szavait T. Mészáros András.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email