22_03_29_erdmost_nincskep

Speciális Olimpia: Demeter Juditék letették az olimpiai esküt

22_03_29_erdmost_nincskep

Speciális Olimpia: Demeter Juditék letették az olimpiai esküt

Az Érdi VSE tollaslabdázója, Demeter Judit a márciusi, Abu-Dzabiban rendezendő Speciális Olimpián részt vevő magyar delegáció tagjaként letette olimpiai esküjét a Sándor Palotában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2019. március 14. és 21. között az Egyesült Arab Emírségekbeli Abu-Dzabiban és Dubajban rendezik meg a Speciális Olimpiát, melyen egyéniben és vegyespárosban, oldalán Csonti Mihállyal vesz részt Demeter Judit, az Érdi VSE tollaslabdázója.

Az ötkarikás játékokat megelőzően a magyar delegációt Áder János köztársasági elnök, Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntötte a Sándor-Palotában.

A Speciális Olimpián 62 magyar sportoló méreti meg magát tizennégy sportágban. A 86 tagú küldöttség március 7-én utazik az esemény helyszínére, melyen 180 ország közel nyolcezer, értelmi fogyatékkal élő sportolója indul.

A legutóbbi, 2015-ös Los Angeles-i játékokon a magyarok 31 arany-, 30 ezüst- és 20 bronzérmet szereztek, ebből Demeter Judit egyéniben és vegyespárosban Simkó Zoltánnal első, női párosban Purcel Virginiával második lett.

A 2011-es athéni megmérettetésen egy arany- és két bronzérmet szerzett, így Abu-Dzabiban nyolcszoros olimpiai érmes is lehet!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email