22_03_29_erdmost_nincskep

Tíz hét, tíz iskola

22_03_29_erdmost_nincskep

Tíz hét, tíz iskola

Az Ifjúsági Önkormányzat és az Érdi Rendőrkapitányság közös prevenciós előadássorozatának harmadik állomása a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Prevenciós előadássorozat indult február elején Érd Megyei Jogú Város iskoláiban a biztonságos internethasználat érdekében. A foglakozásokat az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados vezeti, akinek a munkáját Mosolygó László címzetes rendőr főtörzszászlós mellett az érintett intézmény „iskola rendőre” is segíti.

A program harmadik helyszínén, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában Nagy András r. főtörzszászlós támogatta a bűnmegelőzési szakemberek munkáját 2019. február 22-én. A célközönség ezúttal a 7. osztályos tanulók közül került ki, a 7./A osztályban megtartott interaktív előadás nagy sikert aratott és nem utolsó sorban megragadta a gyerekek figyelmét.

A tizenévesek egy rögtönzött játék keretében létrehozták „A hirdetést”, melyben az elvárást és a kínálatot egy-egy szóban fogalmazták meg.  A táblára felírt hirdetés alapján sikerült átbeszélni a digitális világ veszélyeit, a zaklatást, a posztolásokat, a kommenteléseket, a meggondolatlan megosztásokat, vásárlásokat, a túlzásba vitt online életformát, valamint ezeknek a veszélyeknek a kivédését.

Az óra végén kitűzőt kaptak a gyermekek, mely emlékezteti őket a tudatosságra, és a digitális világban is fontos prevencióra, biztonságra törekvésre.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email