korosi_prevencio

Tíz hét, tíz iskola

Az Ifjúsági Önkormányzat és az Érdi Rendőrkapitányság közös prevenciós előadássorozatának harmadik állomása a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola volt.

Prevenciós előadássorozat indult február elején Érd Megyei Jogú Város iskoláiban a biztonságos internethasználat érdekében. A foglakozásokat az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz címzetes rendőr százados vezeti, akinek a munkáját Mosolygó László címzetes rendőr főtörzszászlós mellett az érintett intézmény “iskola rendőre” is segíti.

A program harmadik helyszínén, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában Nagy András r. főtörzszászlós támogatta a bűnmegelőzési szakemberek munkáját 2019. február 22-én. A célközönség ezúttal a 7. osztályos tanulók közül került ki, a 7./A osztályban megtartott interaktív előadás nagy sikert aratott és nem utolsó sorban megragadta a gyerekek figyelmét.

A tizenévesek egy rögtönzött játék keretében létrehozták „A hirdetést”, melyben az elvárást és a kínálatot egy-egy szóban fogalmazták meg.  A táblára felírt hirdetés alapján sikerült átbeszélni a digitális világ veszélyeit, a zaklatást, a posztolásokat, a kommenteléseket, a meggondolatlan megosztásokat, vásárlásokat, a túlzásba vitt online életformát, valamint ezeknek a veszélyeknek a kivédését.

Az óra végén kitűzőt kaptak a gyermekek, mely emlékezteti őket a tudatosságra, és a digitális világban is fontos prevencióra, biztonságra törekvésre.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email