22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: nem volt izgalom a rangadón, simán nyertek az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: nem volt izgalom a rangadón, simán nyertek az érdiek

Hazai pályán könnyed, 91–60-as győzelmet aratott a BKG-VMG DSE férfi kosárlabda csapata az NB II Közép B-csoportjának 19. fordulójában, miután a térségi rivális Budaörsi DSE-t múlták felül Kerényi Gergőék.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tabella tizennegyedik helyén három győzelemmel és tizenhat vereséggel álló Budaörsi DSE-t fogadta a 8–10-es mérleggel álló érdi együttes a bajnokság 19. fordulójában. A térségi rangadó elején még volt, hogy vezetett is a Budaörs, de Valaczkay Gábor és Nyitrai Ákos mellé csatlakoztak a többiek is a pontgyártásba, akik már az első negyedben többször tízpontos előnyben voltak, végül remek támadójátékuknak köszönhetően 28–20-as vezetéssel pihentek néhány percet.

A második negyedben teljes mértékben kijött a két csapat közti – elsősorban rutinbeli – különbség. A fiatal budaörsiek sem támadásban, sem védekezésben nem tudták megállítani az érdieket, akik csak ezt a tíz percet tizennyolc ponttal hozták, így már a nagyszünetben 26 volt közte (30–12, 58–32). Nem is csoda, hogy meccs utáni értékelésében Valaczkay Gábor, az együttes játékos-edzője is kiemelte, ez volt a legjobb első félidei teljesítményük az idényben!

A fordulás után kissé alábbhagyott mindkét csapat lendülete, hiszen ekkorra már eldőlt a meccs, így ugyan ezt a felvonást is megnyerték az érdiek, de csak két ponttal (19–17).

A záró negyed sem tartogatott sok izgalmat, az érdiek a mérkőzést végig kézben tartva arattak nagy arányú, 91–60-as győzelmet, ezzel pedig nem csak mérlegben, hanem helyezésben is egyre inkább felzárkóznak a középmezőnyre.

– Azt hittem, szorosabb mérkőzés lesz, de az egész szezon eddigi legjobb első félidejét produkáltuk, hiszen 58 pontot dobtunk, nagyon jó százalékkal, sok jó passzt adtunk, annak ellenére, hogy megint voltak hiányzóink, de már ekkor eldőlt a mérkőzés. Mindig van holtpont, nekünk ez most a harmadik negyedben jött el, de ettől függetlenül nagy magabiztossággal hoztuk ezt a meccset – értékelt Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiek legközelebb március 3-án, 17.45-től lépnek pályára, amikor a Közgáz SC és DSK/A csapatához látogatnak, a következő hazai mérkőzésre pedig csak március 10-én, 16 órától a MAFC-Csepel ellen kerül sor a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 19. forduló
BKG-VMG DSE–Budaörsi DSE 91–60 (28–20, 30–12, 19–17, 14–11)
A BKG-VMG DSE pontszerzői: Valaczkay Gábor 22/12, Kerényi Gergő 16/6, Morauvszki Gergely 15, Nyitrai Ákos 13/3, Kern Péter 13/3, Miháczi Ádám 6, Matika Patrik 6

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email