22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: öt éremmel kezdték a szezont

22_03_29_erdmost_nincskep

Cselgáncs: öt éremmel kezdték a szezont

Tizenhárom versenyzővel lépett tatamira a nagykőrösi Kőrös Kupán a Diósdi DSE és Érdi JC cselgáncs csapata. A viadalon a diák A- és diák B-korosztályok mellett a serdülők mérették meg magukat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A diák B-kategóriában Riedl Ákos a 26 kilogrammosoknál csoportjában egy-egy győzelemmel és vereséggel lett ezüstérmes.

Darabos Gergő a selejtezőből indulva a legjobb nyolc között búcsúzott, majd a vigaszágon az ötödik helyig menetelt három győzelemmel és egy vereséggel a 35 kilogrammosoknál. Ugyanebben a súlycsoportban a másik érdi, Köllő Máté épp Darabos ellen kapott ki a tizenhat között, ahogy Marczell Máté is a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen kapott ki és búcsúzott.

A diák A-kategóriában Jüttner Janka szerepelt a 35 kilósoknál, ahol a nyolc között tatai, a négy között debreceni, a döntőben miskolci riválist legyőzve lett aranyérmes.

Az 50 kilósoknál Kisfaludi Eszter csoportjában mind a négy mérkőzését megnyerve zárt az élen.

Horváth Nándor a 49 kilogrammosok között három győzelemmel menetelt a fináléig, ahol aztán Prikkel Zsombortól kikapott, így ezüstérmet szerzett. Ugyanebben a súlycsoportban Szatmári Szabolcs a nyolc között a már említett Prikkeltől kapott ki, s a vigaszágon is vereséget szenvedett, ezáltal hetedik lett. Míg Révay Balázs az 54 kilósoknál két-két győzelemmel és vereséggel végzett a harmadik helyen. 

Jüttner Janka a diák A-kategória után felversenyzett a serdülők közé is, ahol 36 kilóban szerepelt, itt a selejtezőben debreceni, az elődöntőben miskolci, a döntőben pedig honvédos ellenfelet verve szerzett újabb aranyérmet. Bátyja, Ábel, a 40 kilósoknál a tizenhat között kezdett, majd két győzelem után a döntőbe jutásért rendezett találkozón kikapott a honvédos Major Ádámtól, a vigaszágon pedig román ellenfele győzte le, s lett ötödik. Tölgyfa János szintén 40 kilóban szerepelt, ahol az első fordulóban szenvedett vereséget attól a román cselgáncsozótól, aki később a vigaszágon Jüttner Ábelt is kiejtette.

50 kilóban Balog Bálint az első körben szenvedett vereséget kaposvári riválisától, így helyezetlenül végzett. Bodor Sebestyén szintén 50 kilóban kézdivásárhelyi ellenfelét verte, majd a későbbi ezüstérmes szolnoki rivális ellen búcsúzott. A vigaszágon pedig szintén kikapott így ő is helyezetlenül zárt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email