22_03_29_erdmost_nincskep

„Így válik természetessé a segítségnyújtás”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Így válik természetessé a segítségnyújtás”

Így fogalmazott Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum vezetője a Szociális Gondozó Központ vasárnapi ételosztásán, melyen a helyi média munkatársai is részt vettek és többen gyermekükkel érkeztek önkénteskedni. Az ételosztás a következő hetekben is folytatódik, az utolsó alkalom március 31-én lesz. FRISSÍTVE.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ez a kezdeményezés az Érd Parkvárosi református gyülekezettől indult hat évvel ezelőtt, a Szociális Gondozó Központ pedig bekapcsolódott a segítségnyújtásba. Mára már Érd összes egyháza becsatlakozott az ételosztásba – tudtuk meg Paróczai Zoltánné Marianntól, az ételosztás egyházak által megbízott szervezője, Emberi Hang Alapítvány, aki azt is hozzátette, hogy az ételosztásokon általában az idénynek megfelelő ruhák közül is válogathatnak a rászoruló. Ezúttal az Érd Médiacentrum munkatársai is hozzájárultak az ételosztáshoz: megvásárolták az alapanyagok egy részét és önkéntesként is csatlakoztak a jótékonysághoz.

– A rádiótól indult a kezdeményezés, de egy perc alatt csatlakoztak hozzá a többiek is. Anyagilag is besegítettek, és többen jöttek önkénteskedni is. Mára négyszáz adag melegételt készítettünk, így nemcsak azoknak jut belőle, akik eljöttek az Emma utcába, hanem hét autóval szállítjuk ki az ételt a város különböző területeire. Ez főként azoknak jelent segítséget, akik idősebbek, nagycsaládosok és így nem tudnak elindulni – emelte ki Paróczai Zoltánné.

– Évek óta követjük a Szociális Gondozó Központ munkáját, sok eseményen kint vagyunk, be szoktunk számolni az ételosztásokról, főként az adventi időszakban. Már korábban felmerült, hogy ne csak a kamera másik oldaláról vegyünk részt ebben, hanem tevőlegesen is segítsünk. Egyrészt igyekeztünk besegíteni az alapanyagok megvásárlásában, illetve a kollégák önkéntesként részt vettek az ételosztásban, és az ételek kiszállításában is – mondta el Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum vezetője, főszerkesztője.

Önkéntesként első alkalommal segítettek be a munkatársak az ételosztásba, de a következő években is folytatódni fog ez a kezdeményezés. A jótékonysági akcióra többen a gyermeküket is elvitték.

– Nekem is itt van a két lányom, mert azt gondolom, hogy fontos az, hogy már gyerekkorban is találkozzanak azzal, hogy bizony nem mindenki engedheti meg magának a vasárnapi ebédet otthon. Vannak szegények, olyan nagycsaládosok, akik erre rászorulnak, és így is lehet segíteni nekik. Szerintem nem baj, hogy ilyen tapasztalatot is szereznek. Kicsit zavarban vannak persze, de felnőttkorukra így válik természetessé, hogy másoknak segítsenek – zárta szavait az Érd Médiacentrum vezetője.

Az ételosztás még március végéig folytatódik, utolsó alkalommal március 31-én főznek a segítők. Erre az alkalomra a Bolyki Balázs Soul&Gospel Kórus tagjai is mennek segíteni, énekelni is fognak, emellett az egyházaktól is érkezik támogatás és önkéntesek is. Ilyenkor hatszáz adag ételt szoktak főzni és arra is lehetőség nyílik, hogy a segítők leüljenek az emberek közé beszélgetni, együtt ebédelni. Ezeken az ételosztásokon kérhetnek repetát is, ha marad, haza is lehet vinni és a megmaradt adagokat a hajléktalan szállóra viszik el a Szociális Gondozó Központ munkatársai.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email