22_03_29_erdmost_nincskep

Két érdi jelöltje is van a Családháló díjnak

22_03_29_erdmost_nincskep

Két érdi jelöltje is van a Családháló díjnak

Két érdit is jelöltek idén a Családháló díjra, méghozzá ugyanabban a kategóriában, az egyéni különdíjasok között: az egyikük Petrus Márta író, család coach, pedagógus, a másik jelölt pedig Vizvári Jutka, az Érd és környéke rászorulók megsegítése internetes közösségi csoport főszervezője. Szavazni február 15-én, az esti óráktól február 18-áig lehet majd, a Családháló honlapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az online családi magazin 2013-ban alapította ezt a díjat, azzal a céllal, hogy nyilvános elismerésben részesítsen olyan embereket, intézményeket, akik a gyermekekért végzett munkájuk során különösen sokat, vagy kiemelkedőt tettek a családokért. A díj erkölcsi elismeréssel jár, és a Családháló olvasóinak jelölése és szavazata nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján kerül kiosztásra.

2019-ben az alábbi díjakat hirdették meg, két kategóriában:  

Intézményi kategóriák: 2018 szülészete; óvodája; általános iskolája; mini bölcsődéje, családi bölcsődéje; munkahelyi bölcsődéje; klasszikus bölcsődéje; különdíjasa (amelyik intézmény megfelel a kiírásnak, de egyik kategóriába sem fér bele).

Egyéni kategóriák: 2018 kórházi gyermekorvosa; házi gyermekorvosa; védőnője; óvónője; bölcsődei kisgyermeknevelője; különdíjasa (aki megfelel a kiírásnak, de egyik kategóriába sem fér bele).

A 2018 különdíjasa egyéni kategóriában idén két érdit is jelöltek: egyikük Petrus Márta író, család coach, pedagógus, a másik jelölt pedig Vizvári Jutka, az Érd és környéke rászorulók megsegítése internetes közösségi csoport főszervezője.

Petrus Márta – aki nem mellesleg többgyermekes édesanya is – tudósítónknak elmondta:  nagy büszkeséggel tölti el a jelölés.
– Ez a visszajelzés egyfajta igazolás, hogy van értelme annak, amit csinálok. Amit persze látok rögtön a gyerekek arcán is, amikor a Jézuska Járattal kiosztjuk minden rászoruló picinek az ajándékokat karácsonykor. A könyvírás már magányosabb műfaj, ott nem mindig kapok visszacsatolást, hogy az olvasóimnak mi a véleménye az írásaimról. Ezzel a jelöléssel most abban is megerősítettek, hogy volt és van értelme, hogy könyvekben osszam meg tapasztalataimat és tanácsaimat akár a válásról, akár arról, hogyan és mit lehet a gyerekekkel játszani méregdrága játékok nélkül, akár arról, hogyan lehet megmenteni, vagy egyszerűen csak jobbá tenni a házasságunkat, párkapcsolatainkat. Mindig is gyermekekkel és szüleikkel foglalkoztam, legyen az készségfejlesztő játszóház, vagy válás utáni újjáépülés, mozaikcsalád felépítése, vagy édesanyák kiegyensúlyozottsága, vagy a családon belüli kommunikáció javítása. Évekig a hangsúlyt az elvált szülőtársaimra helyeztem, de rájöttem, hogy nemcsak az elváltaknak van szüksége támogatásra, hanem a teljes családban élőknek is. Akár abban, hogy megelőzzük a válást, vagy pedig abban az ördögi helyzetben, hogy nincs elég idejük a gyermekükre. Ezért indítottam útjára a vállalkozásomat, melyben könyvekkel, workshopokkal, tréningekkel segítek a családoknak  – mondta Márta.

Vizvári Jutka évtizedek óta végez önkéntes munkát, mások megsegítéséért. Volt, hogy nehéz helyzetbe került nőknek nyújtott telefonos segítséget, támogatott hajléktalanokat, az utóbbi években pedig egy több mint ezerfős, rászorulókból és adományozókból álló csoportot igazgat – ha kell, albérletet keres, máskor ruhát válogat, ügyintézésben segít, mikor mire van szükség.
– Hatalmas meglepetés és megtiszteltetés, hogy idén is jelöltek erre a díjra. Ez számomra fontosabb, mint az, hogy nyerek-e. Már az a belém vetett bizalom visszaigazolása, hogy kétszer is jelöltek – mondta Jutka, aki tavaly a második helyen végzett a közönségszavazásban (a kategória nyertese a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa lett).
– Munkám lényege, hogy ne csak akkor segítsek, amikor egy családnál látható, tudható a probléma, hanem hogy felkutassam azokat az eseteket is, amikor az érintettek nem mernek, nem akarnak szólni, illetve nem tudják, hogy egyáltalán hova, kihez fordulhatnának. Nagyon fontos, hogy a segítség gyorsan érkezzen: adódhatnak olyan helyzetek, hogy mondjuk péntek este nincs mit ennie a családnak, és azonnal szükségük van az élelemre, a támogatásra – tett hozzá.

Mártán és Jutkán kívül még tizenkét jelölt van ebben a kategóriában; hogy melyikük nyeri el a díjat, a szavazás után megtudjuk. Voksolni a Családháló oldalán lehet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email