22_03_29_erdmost_nincskep

Kiemelkedő évet zártak a birkózók

22_03_29_erdmost_nincskep

Kiemelkedő évet zártak a birkózók

Ilyen évet nem zártunk még - fogalmazott Tar Mihály elnök az Érdi Spartacus SC hagyományos családi bálján, amit szombaton tartottak a Finta Rendezvényházban. A tánc és a vacsora mellett sor került a kiemelkedő eredményt elért sportolók elismerésére is: harmincegy kupát, illetve oklevelet adtak át. A bálozókat T. Mészáros András polgármester is köszöntötte, akit arról kérdeztünk, mikor épül fel a birkózók edzőcsarnoka.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén is együtt ünnepeltek a jelenlegi és volt sportolók, a szumó- és a birkózószövetség, városi szervezetek és az önkormányzat vezetői, képviselői, illetve az egyesület támogatói, és mindazok, akik kötődnek a birkózók nagy családjához.

A birkózó- és szumóversenyeken érmet szerzett, illetve jól szerepelt versenyzők munkáját Tar Mihály elnök és Sipos Árpád ügyvezető kupával és emléklappal ismerte el, és névre szóló emléklappal mondtak köszönetet az egyesület támogatóinak is.

Tar Mihály kérésünkre pár mondatban összefoglalta az elmúlt esztendőt:
– Ilyen évet nem zártunk még: tizenöt sportolónk hozott világversenyről érmet, illetve pontszerző helyen zárt. Idén volt először szumó világ- és Európa-bajnokunk, Végh Richárd személyében, birkózóink pedig az összes világversenyen pontszerző helyen végeztek. Úgy érzem, kiemelkedő év volt ez – hangsúlyozta Tar Mihály, hozzátéve, ezen az estén nemcsak az érdi birkózást, hanem egy aznapi eredményt is ünnepeltek a sportolók: Kovács Bence 55 kg-ban az U23-as korosztályban kötöttfogású magyar bajnok lett, amivel kvalifikálta magát a szerbiai Európa-bajnokságra.

Tekintse meg képgalériánkat:

A birkózókat T. Mészáros András polgármester is köszöntötte, kiemelve: Tar Mihály büszke lehet az egyesületre, amit 46 esztendeje létrehozott, és ami a mai napig elismerésre méltóan működik.
A polgármestert arról kérdeztük, lesz-e önálló birkózócsarnoka az érdi sportolóknak. Az Érdi Spartacus SC jelenleg az Érd Arénában tartja edzéseit. Mint T. Mészáros András elmondta, évek óta tervezik egy önálló edzőcsarnok megépítését – ez nem az Arénánál, hanem a Batthyány sportiskola területén kaphat majd helyet, a tornacsarnok és az új iskolaépület közötti területen.

– Ahogy elkezdődik a Batthyány általános iskola, illetve a középiskola építése, azzal párhuzamosan – talán még egy kicsivel előbb is – elkezdődhet a birkózó edzőcsarnok felhúzása is. Remélem, 2019. végére, 2020. közepére elkészülhet az új csarnok – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email