22_03_29_erdmost_nincskep

Yours Truly: futás közösségben

22_03_29_erdmost_nincskep

Yours Truly: futás közösségben

Néhány évvel ezelőtt Érd is csatlakozott a Finnországból indult kezdeményezéshez, a Yours Truly-hoz, melynek fő célja a közösségépítés. A szabadidős programot minden évben kétszer, januárban és februárban szervezik meg, amikor kevesebb a futóverseny. A hideg ellenére mégis kimozdítja az embereket, akik együtt sportolhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az örömfutáson 25 és 50 km-es távokat tettek meg idén is az érdiek, akik a csípős hideg ellenére többen összegyűltek, hogy közösségben mozgassák meg a téli hidegben elgémberedett testüket. 

– Ezúttal is két távon futottunk, 25 és 50 km-en. A rövidebb táv a gátról indult, ezután haladtunk tovább a mellékutakon az Iparos utcáig. Itt volt egy komolyabb pihenő, egy kis frissítővel, majd haladtunk tovább a Selmeci utcán, aztán átmentünk a Szövő utcára. A Tetőfedő utca után a Felsővölgyin, majd az Alsóvölgyin futottunk tovább, végül a Duna utcán fordultunk vissza a gáthoz. Az 50-km-es táv a gáton folytatódott, az elmúlt évekhez hasonlóan – mondta el Muk András szervező, BSI futónagykövet.

 
A közösségépítő futásra kezdőket is vártak, akik egy 10 km-es távon az Iparos utcában csatlakozhattak, de aki még teljesen kezdő szinten van, annak azt ajánlották, hogy a gáton csatlakozzon hozzájuk a 25 km-es kört követően. 

– Általában 20-30 résztvevőre számítunk, de volt már olyan, hogy meglepődtünk, mert jó idő volt és sokan jöttek. De azért mi hóviharban is megtettük már a 25 km-es távot, habár akkor csak 15-en – emelte ki Muk András. 

Idén sem volt ez másképp, a lelkes kis csapat reggel 9-kor indult el a gáttól. Ezalkalommal is volt egy kis verseny a programban, hiszen a városok vetélkednek is egymással.

– Ez a Yours Truly egy finn kezdeményezés, azt tudni kell, hogy náluk ugye még hidegebb van és még kevésbé vannak versenyek ilyenkor. Tőlük indult, hogy a városok között legyen egy olyanfajta verseny, hogy az ott futott kilométereket összesítve áll fel a rangsor. Van már ranglista 25 km-en és az 50 km-en a leggyorsabbak között is – tudtuk meg a szervezőtől, aki azt is elmondta, hogy habár nem a verseny a cél, a magyarok általában jól szerepelnek, dobogón is álltunk már.

– Érden kevesebben indulunk, ez idén is így volt, viszont mindenki lefutotta a 25 km-t. Vannak olyan városok, ahol 200-300 ember is elindul, de ott általában többen vannak, akik kisebb távokat futnak le.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email