22_03_29_erdmost_nincskep

Emelkedik a köztisztviselők illetményalapja

22_03_29_erdmost_nincskep

Emelkedik a köztisztviselők illetményalapja

A közgyűlés hétfői, rendkívüli ülésén a képviselők megszavazták a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásairól szóló 24/2012. (V.7.) önkormányzati rendelet módosításával kapcsolatos javaslatot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyző elmondta: január 14-én megjelent egy országos pályázati felhívás, amely a köztisztviselők illetményalapját érintette.

– A decemberi közgyűlésen a képviselőtestület már megemelte a köztisztviselői illetményalapot 40 ezerről 44 ezer forintra, emellett a köztisztviselők illetménykiegészítését felsőfokú végzettség esetén 40, középfokú végzettség esetén 20 százalékban állapította meg. A januárban megjelent pályázatból értesültünk, hogy azok az önkormányzatok, ahol 2018. július elsején legalább 42500 volt az illetményalap, és ez legalább 46380 forintra emelkedik, száz százalékban pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra, tizenegy hónapra, a támogatás mértéke az egy lakosra jutó adóerő-képességtől függ. A képviselőtestület január 21-ei döntésével 46500 forintra emelte a köztisztviselői illetményalapot, így Érd is részesülhet a támogatásban – tette hozzá Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet, akitől azt is megtudtuk: a köztisztviselők illetménye már januártól megemelkedik.

– Önkormányzatunk 114 millió forintra pályázhat, ebben benne vannak a munkáltatót terhelő járulékok is. Ahogy számoltuk, ha elnyerjük, ez az összeg elegendő lesz a Polgármesteri Hivatalnál dolgozó százötvenöt köztisztviselő alapilletményének emelésére – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email