22_03_29_erdmost_nincskep

Jön a jégkorszak

22_03_29_erdmost_nincskep

Jön a jégkorszak

Ha a télnek másfél hónap múlva vége is, a korcsolyaszezon még csak most kezdődik Érden: hamarosan megnyílik a közönség előtt a Jégcsarnok. Február 4-étől az óvodásokat és az iskolásokat várják, a lakosság pedig február második hétvégéjén veheti birtokba a város legújabb sportlétesítményét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jégkorong utánpótlás-nevelést szolgáló létesítményt a Kárpáti Farkasok sportegyesület az érdi önkormányzattal együttműködve, TAO-s támogatásból és befektetői forrásból építette.

– Az érdi Magyarország legmodernebb jégcsarnoka, mind technikailag, mind a közönség kiszolgálását tekintve. A csarnok szigetelése kiváló, így egész évben lesz jég  – mondta tudósítónknak Nagy Attila sportmenedzser, akivel a vasárnapi Fehérvári Titánok–UTE mérkőzésen beszélgettünk, amit már az érdi Jégcsarnokban rendeztek.

– Ez a mai nap a hoki sportágban ünnep, hiszen egy újabb csarnokban tudunk Erste Liga mérkőzést játszani. Az érdi lakosoknak természetesen tartunk majd egy nyitónapot, amikor birtokba vehetik a jeget. Február 4-étől szeretnénk elindítani iskolás és óvodás programjainkat, és február második hétvégéjével a közönségkorcsolyázást is – mondta Nagy Attila, akitől megtudtuk azt is: hét közben az iskoláké, óvodáké, no meg a hoki-utánpótlásé lesz a jég, hétvégén pedig szeretettel várják a családokat.

Hegyi Ádám szakmai vezető, vezetőedző kérdésünkre elmondta: az a tervük, hogy Érden a jégkorong sportágban jó utánpótlás-bázis épüljön ki, lehetőség szerint minden korosztályban; szeretnének idén már versenyeztetni is U8-as, illetve U10-es csapatot.

– Fiúkat, lányokat egyaránt várunk. Lesz műkorcsolya is; ez egyelőre tervezés alatt van, de mindenképp biztosítani szeretnénk ezt a lehetőséget is – hangsúlyozta Hegyi Ádám.

Akiknek nincs korcsolyájuk, de kedvet kaptak ahhoz, hogy jégre merészkedjenek, a jégcsarnokban kölcsönözhetnek korcsolyát is. A közönségnek külön öltözőt alakítottak ki, padokkal, értékmegőrzővel, és büfé is üzemel majd a létesítményben. Aki csak kísérné a gyermekét, feleségét, férjét, annak jó hír, hogy nem kell a pálya szélén fagyoskodnia: az emeleten fűtött előtérből figyelheti a hatalmas ablakokon át a korcsolyázókat.  

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email