22_03_29_erdmost_nincskep

Elképesztő éremhalom a 39. Érd Kupán

22_03_29_erdmost_nincskep

Elképesztő éremhalom a 39. Érd Kupán

Hagyományos, kétnapos birkózó- és szumóversenyével nyitotta a 2019-es évet az Érdi Spartacus SC, amely immár harminckilencedik alkalommal rendezte meg az Érd Kupát a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szombati versenynapon a szabad- és kötöttfogású birkózóké volt a terep a Lakatos Gábor emlékversenyen, melyen négy ország harmincnégy csapata és 336 birkózója lépett szőnyegre.

A gyermek korosztályban az érdiektől Horváth Bence (35 kg) első, Narancsik Levente (26 kg) és Jakab Roland (29 kg) harmadik helyen zárt. A diák lányoknál Gazsi Blanka az 56 kilósoknál végzett az élen, míg diák II-ben, 50 kilogrammban Bokros Márk a pontszerző, ötödik helyet szerezte meg. A diák egyes korcsoportban alaposan kitettek magukért a házigazda egyesület sportolói: Finta Patrik (54 kg) ezüstje mellett Bori Richárd (29 kg), Narancsik Bence (32 kg), Jakab Dániel (42 kg), Gazsi Máté (54 kg) és Gyenes Bence (69 kg) egyaránt a dobogó legalsó fokára állhatott, amelyek mellett még két ötödik helyet értek el az érdiek Bákai Ferenc (50 kg) és Virlics Marcell (69 kg) révén.

A serdülő lányoknál mindhárom éremből jutott a hazaiaknak, miután Baljer Roxána (54 kg) aranya mellett Kaszás Elza (54 kg) második, Baljer Kitti (42 kg) Kaszás Lilla (54 kg) harmadik, Kovács Kamilla (66 kg) pedig ötödik lett.

A kadeteknél Madarassy Zoltán (55 kg) és Nagy Gergely (80 kg) szerzett bronzérmet, Nedvig Máté pedig ötödik lett 51 kilóban.

A junior lányoknál csupán Sipos Boglárka szerepelt, aki az 53 kilogrammosok mezőnyében megsérült, s a verseny előtti héten is több problémával küzdött, de így is ezüstérmes lett. A fiúknál a végül a legeredményesebb hazai sportolónak járó különdíjat is kiérdemlő Végh Artúr nyerte a 97 kilósok versenyét, Berta Mike 67 kilóban, Varga Dániel – épp Végh Artúr mögött – 97 kilóban lett második, a térdsérüléssel bajlódó Buzás Patrik nyakában pedig a 77 kilósoknál bronzérem került.
A nemzetközi Lakatos Gábor Emlékversenyen az egyesületek közötti rangsorban az érdiek négy arany-, öt ezüst- és tizenkét bronzéremmel az ESMTK mögött és a Ceglédi VSE előtt végeztek a második helyen.

Ezt követően került sor az Aquatherm Zsigmond Kupa nemzetközi szumóversenyre, amelyen tíz ország 251 versenyzője mérette meg magát 383 kategóriában, s az eredmények után pontokat lehetett szerezni a 2021-es, az Egyesült Államokbeli Birminghamben tartandó eseményre, a nem olimpiai játékok legnagyobb seregszemléjére, a Világjátékokra. A német, észt, lengyel, ukrán, grúz, olasz, norvég, orosz, bolgár, sőt még venezuelai szumóst is felvonultató rendkívül rangos megmérettetésen három dohióról összesen nyolc arany-, tíz ezüst- és tizenhét bronzérmet hoztak a Spartacus sportolói.

– Nagyon nagy eredménynek tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy már tavaly is kvalifikációs verseny volt az Érd Kupa. Imádnak ide járni a külföldiek, amit mutat, hogy most is tíz ország van itt nagyon sok résztvevővel – kezdte lapunknak Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke. – A világszövetség elfogadta az európai szövetség javaslatát, hogy legyen a férfiaknál 100 kilogrammos kategória is. Nem tudom, hogy a következő Világjátékokon már lesz-e ez a súlycsoport, hiszen nemsokára döntenek róla, de szorítunk, mert itt Érden is van olyan aspiráns, aki ezt a súlycsoportot be tudja lakni és sok szép eredményt hoz a városnak – utalt 2017 legjobb szumósának választott Molnár Tamásra a szövetség vezetője, hiszen az érdi sportoló eddig a 100 kiló hiányában 115-ben versenyzett, ám társaihoz hasonlóan most új kvalifikációt kezd a számára ideálisabb kategóriában.

A versenyen végül gyermekeknél Jakab Roland (30 kg) és Baljer Márk (40 kg) is az élen zárt, Narancsik Levente (25 kg) második, Gazsi Nóra (25 kg) és Szenicza Emma (40 kg) egyaránt harmadik helyen végzett. Az U12-eseknél is jól termeltek a spartacusosok, Jakab Dániel (45 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Gazsi Blanka (+45 kg), Narancsik Bence (35 kg) és Bokros Márk (50 kg) is bronzérmet szerzett.

Az U14-es korosztályban kaszáltak az érdiek, merthogy Kaszás Elza (50 kg) arany-, Jakab Bence (45 kg) ezüst-, Baljer Kitti (45 kg), Kaszás Lilla (55 kg), Narancsik Bence (35 kg), Gazsi Máté (55 kg) és Finta Patrik (55 kg) bronzérmes lett, míg Kaszásék az U16-osoknál is remekeltek, miután Elza 50 kilóban második, Lilla 55 kilóban lett harmadik, a fiúknál pedig Madarassy Zoltáné lett a bronz az 55 kilós mezőnyben.

A legnagyobb két korosztályban volt a legnagyobb a küzdelem, hiszen adott esetben itt már többen eséllyel pályáznak a Világjátékokon való részvételre is, így az U18-asoknál Sipos Boglárka fontos ezüstérmet szerzett 50 kilóban, míg Baljer Roxána 60-ban lett harmadik. A férfiaknál a 100 kilót Végh Artúr nyerte, miután a döntőben épp csapattársát, Varga Dánielt múlta felül, de még Madarassy Zoltán (60 kg) és Délceg Edvárd (80 kg) is szerzett egy-egy ezüstérmet.

U21-ben Sipos Boglárka nyerte az aranyérmet az 55 kilogrammosoknál, míg a Világjátékok új súlycsoportjában, 100 kilóban az eddig – kényszerből – a 115 kilogrammosoknál szereplő Molnár Tamás is az élen zárt. Berta Mike 70, Végh Richárd 85, Tamás Patrik 115 kilóban pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel, Buzás Patrik (70 kg) ötödik helye mellett.

Azonban Buzás a felnőtteknél már javított, hiszen megnyerte súlycsoportját, épp Berta Mike előtt, pedig térdsérülése az első felnőtt meccsén kiújult, ennek ellenére vállalta a folytatást – s mint utóbb kiderült, jó döntést hozott. Mellettük Délceg Józsefé lett a bronz 85 kilóban, Molnár Tamásé az ezüst 100 kilóban.

Birkózás, Lakatos Gábor Nemzetközi Emlékverseny, 2019
Érdi eredmények:
Gyermek korosztály – Peugeot PÉ-TA Kupa

Narancsik Levente26 kg III.
Jakab Roland 29 kg III.
Horváth Bence 35 kg I.

Diák Leány korosztály – Kati Mami Sütödéje Kupa
Gazsi Blanka 56 kg I.

Diák II. korosztály-Kamion Fényező Kft. Kupa
Bokros Márk 50 kg V.

Diák I. korosztály – NN-Knives Nagy István Kupa
Bori Richárd 29 kg III.
Narancsik Bence 32 kg III.
Jakab Dániel 42 kg III.
Bákai Ferenc 50 kg V.
Finta Patrik 54 kg II.
Gazsi Máté 54 kg III.
Gyenes Bence 69 kg III.
Virlics Marcell 69 kg V.

Serdülő Leány korosztály – Tamaska Kupa
Baljer Kitti 42 kg III.
Kaszás Elza 46 kg I.
Baljer Roxána 54 kg I.
Kaszás Elza 54 kg II.
Kaszás Lilla 54 kg III.
Kovács Kamilla 66 kg V.

Kadet korosztály – Kati Mami Sütödéje Kupa
Nedvig Máté 51 kg V.
Madarassy Zoltán 55 kg III.
Nagy Gergely 80 kg III.

Junior Női korosztály – Kati Mami Sütödéje Kupa
Sipos Boglárka 53 kg II.

Junior Férfi korosztály – Kati Mami Sütödéje Kupa
Berta Mike 67 kg II.
Buzás Patrik 77 kg III.
Varga Dániel 97 kg II.
Végh Artúr 97 kg I. 

Legjobb Hazai versenyző – NN-Knives Nagy István Kupa
Végh Artúr

Szumó, Aquatherm – Zsigmond Kupa, Európai kvalifikációs verseny a Világjátékokra
Érdi eredmények
Gyermek

25 kg: Narancsik Levente II., Gazsi Nóra III.
30 kg: Jakab Roland I.
40 kg: Baljer Márk I., Szenicza Emma III.

U12 
+45 kg: Gazsi Blanka III.
35 kg: Narancsik Bence III.
45 kg: Jakab Dániel I.
50 kg: Bokros Márk III.

U14
35 kg: Narancsik Bence III.
45 kg: Baljer Kitti III., Jakab Dániel II.
50 kg: Kaszás Elza I.
55 kg: Kaszás Lilla III., Gazsi Máté III., Finta Patrik III.

U16
50 kg: Kaszás Elza II.
50 kg: Baljer Kitti V.
55 kg: Kaszás Lilla III., Madarassy Zoltán III., Baljer Roxána V., Gazsi Máté V.,
65 kg: Kovács Dávid V.

U18
50 kg: Sipos Boglárka II.
60 kg: Baljer Roxána III., Madarassy Zoltán II.
80 kg: Délceg Edvárd II.
100 kg: Végh Artúr I., Varga Dániel II.

U21
55 kg: Sipos Boglárka I.
70 kg: Berta Mike III., Buzás Patrik V.
85 kg: Végh Richárd III.
100 kg: Molnár Tamás I.
115 kg: Tamás Patrik III.

Felnőtt
55 kg: Lemák Diána II.
70 kg: Buzás Patrik I., Berta Mike II.
85 kg: Délceg József III.
100 kg: Molnár Tamás II.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email