22_03_29_erdmost_nincskep

Pozitív intézkedésekkel indul az év

22_03_29_erdmost_nincskep

Pozitív intézkedésekkel indul az év

Nem áremelésekkel, megszorításokkal, hanem az emberek és a vállalkozások számára pozitív intézkedésekkel indul az új év: emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum, nő az ápolási díj, bővülnek a családtámogatások, és csökkennek egyes vállalkozói, munkaadói terhek. Minderről Simó Károly, az érdi Fidesz szóvivője beszélt idei első sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Fidesz üdvözli, hogy a kormány alapvető céljai 2019-ben is változatlanok: a cél egy erősödő, gyarapodó ország, amely képes fenntartani a biztonságát, megvédeni határait – hangsúlyozta Simó Károly, az érdi Fidesz szóvivője.

– Magyarország erősödő gazdasággal vág neki az új évnek, az öt százalék körüli növekedés fontos területeken tesz lehetővé pozitív intézkedéseket 2019-ben. A családtámogatások további bővülnek: a kétgyermekesek adókedvezménye havi negyvenezer forintra nő, és a decemberben kibővült otthonteremtési program által többen tudják majd igénybe venni az államilag támogatott kedvezményes otthonteremtési hiteleket. A minimálbér 149 ezer forintra, a garantált bérminimum195 ezer forintra nő. A nyolc százalékos növekedést 2020-ban is ugyanekkora emelés követi majd. Emellett a kormány a munkaadói terhek további csökkentésével is segíti vállalkozásokat. Csökken a kisvállalkozások adója, bővül az alanyi áfamentesek köre, és többen választhatják a kedvező kisvállalkozási adózási formát, a kivát – sorolta Simó Károly.

– A szociális területen az egyik legfontosabb változás, hogy havi százezer forintot kaphatnak azok, akik súlyos fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg gyermeküket otthon ápolják, januártól pedig 15 százalékkal nő az otthonápolási díj, ami 2022-ig tovább emelkedik majd. Folytatódik a rendvédelmi dolgozók béremelése, ami a januári öt százalékos béremeléssel együtt átlagosan 50 százalékos növekedés a 2016-2019-es időszakra. 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak, folytatódik az ápolók béremelése, és húszezer forintig minden online utalás mentesül a tranzakciós illeték alól.

Az év tehát nem áremelésekkel, megszorításokkal kezdődik, hanem az emberek számára pozitív intézkedésekkel – hangsúlyozta Simó Károly, hozzátéve: a magyar gazdaság egyre jobban teljesít – ezt támasztja alá, hogy tavaly a harmadik negyedévben a GDP 5 százalékkal bővült, a foglalkoztatottak száma mintegy 4,5 millióra tehető, 2010-hez képest pedig már közel 800 ezerrel dolgoznak többen az országban.

– Van, ami nem változott tavaly óta: az ellenzéki pártok az újévben ott folytatják a színészkedést, ahol tavaly év végén abbahagyták. Egyszer már lebuktak, amikor gyenge színészi teljesítménnyel önmagukat áldozatként próbálták feltüntetni a köztelevízió épületében. Ma újra lebuktak, hiszen az ellenzéki képviselők jelentős része az általuk kezdeményezett parlamenti ülésen a napirendi szavazást sem várta meg – jegyezte meg Simó Károly, emlékeztetve arra: az ellenzék decemberben erőszakkal próbálta megakadályozni az országgyűlés munkáját, és a balhé közben az sem érdekelte őket, hogy nem szavaztak meg olyan fontos javaslatot sem, mint az ápolási díj emelése.

– Valószínűleg Soros György pénzéből finanszírozott szervezetek módszerei köszönnek vissza. Láttuk más országokban, hogy ezek a szervezetek erőszakos utcai megmozdulásokat szerveznek, politikai aktivistákat pénzelnek – hogy azok rendőrökre, az országgyűlés épületére támadjanak, ahogy ez Magyarországon történt karácsony előtt. Ezek az akciók vélhetően annak érdekében történnek, hogy a májusi európai parlamenti választások után újra bevándorláspárti többsége legyen az Európai Parlamentnek – mondta a szóvivő.

Simó Károly végezetül kitért arra: Orbán Viktor miniszterelnök január elején levélben keresi meg azokat a Fidesz-támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak. A kormányfő a levélben említést tesz a tavasszal tartandó európai parlamenti választásról, amelynek tétje nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor.

– Brüsszel a sorozatos terrortámadásokból mit sem tanulva továbbra is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát, és ezt rá akarja erőltetni a nemzetállamokra. Mi, magyarok ezt nem fogadhatjuk el.

Az ellenzék már bebizonyította, hogy rájuk nem lehet számítani ebben a küzdelemben, mert ők a brüsszeli elitet képviselik Magyarországon, nem pedig a magyarokat Brüsszelben. Ezért nekünk olyan képviselőkre van szükségünk, akik valóban a magyar embereket és az országot fogják képviselni – zárta szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email