22_03_29_erdmost_nincskep

Mindent a szilveszteri tűzijátékról

22_03_29_erdmost_nincskep

Mindent a szilveszteri tűzijátékról

A szilveszter közeledtével egyre több helyen jelennek meg a pirotechnikai termékeket kínáló árusok, de fontos odafigyelni, hogy csak engedéllyel rendelkező személytől vásároljunk efféle termékeket. Azt is jó, ha tudjuk, hogy ezek a szerkezetek milyen besorolásba esnek és milyen szabályok vonatkoznak rájuk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kormányrendelet szabályozza, hogy az egyes pirotechnikai eszközök milyen kategóriába vannak besorolva. Összesen négy „pirotechnikai osztályt” ismerünk: az első kettőt az egész évben bármikor meg lehet vásárolni és fel is lehet használni, míg a hármas pirotechnikai osztályba sorolt termékek csak szilveszter előtt kerülnek kereskedelmi forgalomba. 

A szilveszterkor használható pirotechnikai termékek esetében fontos megjegyezni, hogy kizárólag december 31-én 18 órától a következő naptári év január 1-je reggel 6 óráig lehet őket felhasználni. Aki ezen időszakon kívül ezeket a termékeket használja, súlyos szabálysértést követ el – tudtuk meg Kürti Istvántól, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől, aki az Érd FM 101.3 riporterének adott interjút. 


 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email