22_03_29_erdmost_nincskep

Jövőre elindulhat az iskolafejlesztés

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövőre elindulhat az iskolafejlesztés

Nemrég kapott értesítést a városvezetés arról, hogy kiírhatja a közbeszerzést a magasépítési munkákhoz, így elindulhat a Szociális Gondozó Központ és az iskolák fejlesztése. A jelenleg folyó útépítések hamarosan befejeződnek, a kivitelező még az utolsó munkákat végzi a téli leállás előtt – tudtuk meg T. Mészáros András polgármester évértékelő sajtótájékoztatóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A téli leállás előtt még be fogják fejezni a Csaba utcában elmaradt munkákat – a Tárnoki út, Csaba utca és az Ürmös utca találkozásánál, a gyógyszertárnál. Kijavítják emellett a Törökbálinti út Folyondár utcai csomópontnak a közlekedésnehezítő körülményeit, de tavasszal újra folytatni fogják a munkát, hiszen ott a felszíni vízelvezetés miatt még át kell fúrni a Törökbálinti utat. A Szövő utcában az aknafedőket fogják megfelelő szintre hozni, hogy ne zavarják az áthaladó forgalmat.

– Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezek közül az utak közül szinte mindegyik még munkafolyamat alatt áll. Most előkészülnek a téli leálláshoz, majd pedig, ahogy a jövő esztendőben engedi az időjárás, folytatják a munkákat – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester azt is kiemelte, hogy folytatják a munkát jövőre is. A tavasszal, Kósa Lajos miniszter által ígért 60 milliárd forintos összeghez készítik elő a munkát, ezért folyik a különböző útkoncepciók előkészítése, tervezése és a kiviteli munkákhoz is minél hamarabb pénzügyi forrást szeretnének kapni.

Az év sikerei közül kiemelte a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelmét és Aradszki András országgyűlési képviselő megválasztását. 

– A város munkájának központi stratégiája a Modern Városok Program végrehajtása. Néhány napja kaptunk tájékoztatót arról, hogy immár ki tudjuk írni a magasépítésekhez, vagyis a Szociális Gondozó Központhoz, az általános- és középiskolákhoz a közbeszerzést. Remélem, hogy a közbeszerzés a téli hónapok alatt lezajlik és tavasszal el tudjuk kezdeni a magasépítő munkákat – jelentette be a tájékoztatón T. Mészáros András.

A továbbiakban a város lélekszámának növekedéséről is szólt, mint mondta, „meggyőződésünk, hogy a 70 ezres lélekszámú város elegendő, nem cél, hogy ennél sokkal többen legyünk. Valószínűleg egy kis növekedés még várható, mert van még 3000 üres telek, ahová 15-20 ezer ember még be fog tudni költözni”. Azt is kiemelte, hogy a cél mégis az, hogy az itt lakók jól érezzék magukat, hogy lehetőségük legyen dolgozni, sportolni és kulturális eseményeken részt venni. 

– Most még folyik a Modern Városok Programja. Reméljük, hogy lesz is folytatása, 2028-ig szeretnénk ezt kiterjeszteni. 10 év múlva azt szeretnénk elmondani, hogy amennyiben a helyi iparűzési adót összeszámoljuk, az már jóval több, mint amit az állam adni tud a fejlesztésekre. A cél az, hogy Érd a saját lábára tudjon állni. Ezen dolgozunk, ezt szeretnénk megvalósítani – emelte ki a polgármester.

T. Mészáros András a sajtótájékoztatón mindenkinek kellemes, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánt. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email