Bélyegkép

Jövőre elindulhat az iskolafejlesztés

Nemrég kapott értesítést a városvezetés arról, hogy kiírhatja a közbeszerzést a magasépítési munkákhoz, így elindulhat a Szociális Gondozó Központ és az iskolák fejlesztése. A jelenleg folyó útépítések hamarosan befejeződnek, a kivitelező még az utolsó munkákat végzi a téli leállás előtt – tudtuk meg T. Mészáros András polgármester évértékelő sajtótájékoztatóján.

A téli leállás előtt még be fogják fejezni a Csaba utcában elmaradt munkákat – a Tárnoki út, Csaba utca és az Ürmös utca találkozásánál, a gyógyszertárnál. Kijavítják emellett a Törökbálinti út Folyondár utcai csomópontnak a közlekedésnehezítő körülményeit, de tavasszal újra folytatni fogják a munkát, hiszen ott a felszíni vízelvezetés miatt még át kell fúrni a Törökbálinti utat. A Szövő utcában az aknafedőket fogják megfelelő szintre hozni, hogy ne zavarják az áthaladó forgalmat.

– Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezek közül az utak közül szinte mindegyik még munkafolyamat alatt áll. Most előkészülnek a téli leálláshoz, majd pedig, ahogy a jövő esztendőben engedi az időjárás, folytatják a munkákat – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester azt is kiemelte, hogy folytatják a munkát jövőre is. A tavasszal, Kósa Lajos miniszter által ígért 60 milliárd forintos összeghez készítik elő a munkát, ezért folyik a különböző útkoncepciók előkészítése, tervezése és a kiviteli munkákhoz is minél hamarabb pénzügyi forrást szeretnének kapni.

Az év sikerei közül kiemelte a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelmét és Aradszki András országgyűlési képviselő megválasztását. 

– A város munkájának központi stratégiája a Modern Városok Program végrehajtása. Néhány napja kaptunk tájékoztatót arról, hogy immár ki tudjuk írni a magasépítésekhez, vagyis a Szociális Gondozó Központhoz, az általános- és középiskolákhoz a közbeszerzést. Remélem, hogy a közbeszerzés a téli hónapok alatt lezajlik és tavasszal el tudjuk kezdeni a magasépítő munkákat – jelentette be a tájékoztatón T. Mészáros András.

A továbbiakban a város lélekszámának növekedéséről is szólt, mint mondta, „meggyőződésünk, hogy a 70 ezres lélekszámú város elegendő, nem cél, hogy ennél sokkal többen legyünk. Valószínűleg egy kis növekedés még várható, mert van még 3000 üres telek, ahová 15-20 ezer ember még be fog tudni költözni”. Azt is kiemelte, hogy a cél mégis az, hogy az itt lakók jól érezzék magukat, hogy lehetőségük legyen dolgozni, sportolni és kulturális eseményeken részt venni. 

– Most még folyik a Modern Városok Programja. Reméljük, hogy lesz is folytatása, 2028-ig szeretnénk ezt kiterjeszteni. 10 év múlva azt szeretnénk elmondani, hogy amennyiben a helyi iparűzési adót összeszámoljuk, az már jóval több, mint amit az állam adni tud a fejlesztésekre. A cél az, hogy Érd a saját lábára tudjon állni. Ezen dolgozunk, ezt szeretnénk megvalósítani – emelte ki a polgármester.

T. Mészáros András a sajtótájékoztatón mindenkinek kellemes, békés karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánt. 
 

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email