22_03_29_erdmost_nincskep

Könyvekkel a boldogságért

22_03_29_erdmost_nincskep

Könyvekkel a boldogságért

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, az Érdi Bolyai János Általános Iskolában tartanak városunkban egyedül boldogságórákat, ahol a decemberi témakörhöz, a boldogító jócselekedetekhez kapcsolódóan most rászoruló és beteg gyermekek számára gyűjtöttek könyvadományokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A „boldog iskola” oklevél nem kevésbé boldog tulajdonosa csatlakozott az egyik könyváruházlánc országos könyvgyűjtő akciójához, melyben rászoruló és fogyatékkal élő, vagy kórházi kezelésre szoruló, beteg gyermekek karácsonyát varázsolják szebbé mese-, ifjúsági és ismeretterjesztő könyvadományokkal. A gyerekek otthon az általuk már nem olvasott, de még jó állapotban lévő könyveket válogatták ki, és vitték be az iskolába, méghozzá annyit, hogy Paraszthy Ildikó pedagógusnak kétszer kellett fordulnia az autójával, hogy elvigye az összeset a megadott gyűjtőpontra. 

Hanna, a Bolyai 4. osztályos tanulója azt magyarázza nekem, hogy amikor az ember ad a másiknak, azzal nagy örömet szerez neki, mert érzi a törődést. Nóri hozzáteszi, hogy az, hogy könyveket ad egy rászoruló kis társának, az önmagát is jó érzéssel tölti el. – Sokkal fontosabb az, ha mi adhatunk annál, mint amikor mi kapunk – licitálnak szavaira rá a társai, akik elmondják, amikor otthon kiválogatták a könyveket, elképzelték, hogyan fogadják majd azokat a kórházakban, gyermekotthonokban a könyvek új gazdái.

Paraszthy Ildikó hozzáteszi,hogy a boldogságórák december havi témája a boldogító jócselekedetek, és ennek apropóján gyűjtöttek több száz könyvet a gyerekek a szüleikkel közösen, hétfőn pedig könyvjelzőket is készítettek hozzájuk, hogy személyesebbé tehessék az adományokat. – A gyerekek nagyon átérzik, és tényleg fontosnak gondolják, hogy ők is adjanak nemcsak a rászorulóknak, de például a családtagoknak is – magyarázza a pedagógus.

A könyváruházlánc könyvadománygyűjtő akciójára több, mint 45 ezer könyv érkezett be országszerte, a bolyais adományokkal együtt, amelyek közül az érdi Fészek Gyermekvédő Egyesülethez is fog kerülni olvasnivaló.

A Bolyaiban a könyvek mellett idén gyűjtöttek plüssjátékokat, illetve kapcsolódtak a cipősdoboz akcióhoz is.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email