Bélyegkép

Könyvekkel a boldogságért

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, az Érdi Bolyai János Általános Iskolában tartanak városunkban egyedül boldogságórákat, ahol a decemberi témakörhöz, a boldogító jócselekedetekhez kapcsolódóan most rászoruló és beteg gyermekek számára gyűjtöttek könyvadományokat.

A “boldog iskola” oklevél nem kevésbé boldog tulajdonosa csatlakozott az egyik könyváruházlánc országos könyvgyűjtő akciójához, melyben rászoruló és fogyatékkal élő, vagy kórházi kezelésre szoruló, beteg gyermekek karácsonyát varázsolják szebbé mese-, ifjúsági és ismeretterjesztő könyvadományokkal. A gyerekek otthon az általuk már nem olvasott, de még jó állapotban lévő könyveket válogatták ki, és vitték be az iskolába, méghozzá annyit, hogy Paraszthy Ildikó pedagógusnak kétszer kellett fordulnia az autójával, hogy elvigye az összeset a megadott gyűjtőpontra. 

Hanna, a Bolyai 4. osztályos tanulója azt magyarázza nekem, hogy amikor az ember ad a másiknak, azzal nagy örömet szerez neki, mert érzi a törődést. Nóri hozzáteszi, hogy az, hogy könyveket ad egy rászoruló kis társának, az önmagát is jó érzéssel tölti el. – Sokkal fontosabb az, ha mi adhatunk annál, mint amikor mi kapunk – licitálnak szavaira rá a társai, akik elmondják, amikor otthon kiválogatták a könyveket, elképzelték, hogyan fogadják majd azokat a kórházakban, gyermekotthonokban a könyvek új gazdái.

Paraszthy Ildikó hozzáteszi,hogy a boldogságórák december havi témája a boldogító jócselekedetek, és ennek apropóján gyűjtöttek több száz könyvet a gyerekek a szüleikkel közösen, hétfőn pedig könyvjelzőket is készítettek hozzájuk, hogy személyesebbé tehessék az adományokat. – A gyerekek nagyon átérzik, és tényleg fontosnak gondolják, hogy ők is adjanak nemcsak a rászorulóknak, de például a családtagoknak is – magyarázza a pedagógus.

A könyváruházlánc könyvadománygyűjtő akciójára több, mint 45 ezer könyv érkezett be országszerte, a bolyais adományokkal együtt, amelyek közül az érdi Fészek Gyermekvédő Egyesülethez is fog kerülni olvasnivaló.

A Bolyaiban a könyvek mellett idén gyűjtöttek plüssjátékokat, illetve kapcsolódtak a cipősdoboz akcióhoz is.

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email