Bélyegkép

Hatvan műsorszám! Gálázott a Masters

Karácsonyi gálaműsort rendezett a Masters Akrobatikus rock and roll Sportegyesület az Érd Arénaban. A rendezvényen közel 400 gyerek mutatta be az idei évben elsajátított koreográfiáját.

A rendezvényt Simó Károly, Érd alpolgármestere nyitotta meg. A 60 műsorszám két részletben került megrendezésre: 15.00-től diósdi, tárnoki gyerekek és az Érdligeti, illetve a Gárdonyi iskola tanulói mutatták be tudásukat szüleiknek és az érdeklődőnek. A program második felében 18.00-tól a többi érdi iskolából és óvodából érkezett kis táncosok, az őrmezei Iskola tánccsoportja es a nemzetközi versenyzők szerepeltek a színpadon. Meglepetés produkcióval készült húsz szülő, akiknek Sárfy Krisztina tanította be a koreográfiát és hatalmas sikert arattak vele.

– Csodás volt látni anyukámat a színpadon és most már ő is tudja milyen érzés izgulni a produkció előtt. Tényleg tőle örököltem a tehetséget ez nem vitás! – mondta Nagy Alexandra a Rakéták és a Royal Flush csapat tagja.

A gálán minden kis és nagy Masters táncos ajándékot kapott az egyesülettől, illetve kiosztották az idei Masters Vándorkupát is. Ezt a díjat minden évben egy olyan táncos kapja, aki a sikertől függetlenül lelkesen, szorgalmasan dolgozott egész évben és bíztatta csapattársait is. 2018-ban a Masters Vándorkupát Fauszt Janka érdemelte ki. 

Sárdi Adrián, az egyesület elnöke értékelte az idei évet. Az egyesület táncosai idén is kiemelkedően szerepeltek a világversenyeken. Xpress junior nagyformációnk világkupa harmadik, majd világbajnoki második helyezést ért el. Záhony Patrik és Bradács Tamara páros formációban Európa-bajnok lett, míg junior páros kategóriában rendszeresen döntőbe táncolták magukat minden nemzetközi versenyen és így a decemberi SAP Final Kupán a világ legjobb tizenkét párosa között táncolhattak.

Felnőtt nemzetközi nagyformációban idén a Royal Flush (Masters-Tornádó) csapata Világkupa második helyezést ért el, míg a Sol Invictus (Musztáng-Masters) közös csapata világkupát nyert decemberben.

Országos szinten idén is a legjobbak közé tartozott a Masters Sportegyesület. A Jolly Joker csapata minden versenyen a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, míg az Xpress junior nagyformació és a Rakéták felnőtt kisformáció országos versenyen első, magyar bajnokságon második helyezest szerzett. A Wait for it (Tornádó-Masters) felnőtt nemzeti kisformáció szintén magyar bajnoki ezüstérmes lett. Ebben a csapatban táncol Szécsényi Vanessa is az egyesület egyik edzője, aki méltó példaképe tanítványainak.

2019-ben a fiatalabb generációk versenyeztetésére is több hangsúlyt fektetnek majd, a gyermek korosztályok lesznek előtérben. Készülnek már az új koreográfiák, januártól indul a felkészülési időszak a tavaszi versenyszezonra, ahol a Masters SE táncosai ismét bizonyíthatnak majd.

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email