22_03_29_erdmost_nincskep

ÉTC: „Mindenki tudta, hogy ez a legfontosabb verseny”

22_03_29_erdmost_nincskep

ÉTC: „Mindenki tudta, hogy ez a legfontosabb verseny”

Az FTC mögött második legnagyobb csapattal vett részt az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya a Központi Tornacsarnokban rendezett országos bajnoki döntőn, ahonnan a nyolc egység hat érmet hozott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Összességében remekül szerepeltek a gyerekek, nagyon szép gyakorlatokat láthattunk. Érződött rajtuk a téthelyzet, mindenki tudta, hogy ez a legfontosabb verseny az évben, ettől függetlenül a gyakorlatok kivitelezései rendben voltak, edzői szemmel is – így Baloghné Papp Ildikó, az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának vezetője, miután az egyesület hat egysége is dobogóra állhatott a fináléban.

Közülük aranyérmes lett gyermek vegyespárosban Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse. Újonc vegyespárosban Verbinyecz Dániel és Szloszjár Ajsa, a 11-16-os korosztályban pedig Kis Vanda, Balogh Dorka és Sárdi Borbála triója egyaránt ezüstérmet szerzett.

– Máté és Nati párosa hozta a tőlük megszokott, kiegyensúlyozott gyakorlatot, ők mostanra forrtak össze teljes mértékben, de szép gyakit mutatott be a 11-16-os hármasunk is, akik statikában és dinamikában is nagyon rendben voltak. Sajnálom viszont újonc vegyespárosunkat, mert ugyan ezüstérmesek lettek, de szerintem sokkal szebb gyakorlatot mutattak be, mint az FTC párosa, akik két tized ponttal előzték meg Daniékat – mondta Baloghné Papp Ildikó.

A dobogó legalsó fokára gyermek vegyespárosban Schuman Márton Csákány-Csáfordi Mírával, gyermek kettesben Tari Gabriella Hidvégi Kingával állhatott, hármasban pedig Mák Virág, Pelczel-Nagy Eszter és Mezei Boglárka nyakába került bronzérem.

Azonban a szakvezető csalódott, hiszen az újonc ketteseknél Kovács Kíra és Dávid Fruzsina, valamint Katona Lilla és Csurgai Jázmin duója sem tudott dobogóra állni, ami azért is meglepetés, mert az év eddigi versenyein valamelyik egység mindig érmes lett.

– Szép gyakorlatokat mutattak be, viszont alacsony pontokat kaptak, így most egyikük sem tudott dobogóra állni, Lilláék negyedikek, Kíráék hatodikak lettek… – jegyezte meg.

Az Érdi Torna Clubnál azonban nem áll meg az élet, hiszen az ob-döntő után derül ki, hol végzett a csapat az összesített pontversenyben, melybe a nemzetközi szereplések, illetve a hazai versenyeken elért érmek száma is beletartozik.

Az Érdi Torna Club eredményei az akrobatikus torna országos döntőn
újonc vegyespáros: Verbinyecz Dániel–Szloszjár Ajsa 2.
újonc kettes: Kovács Kíra–Dávid Fruzsina 6., Katona Lilla–Csurgai Jázmin 4.
gyermek vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1., Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra 3.
gyermek kettes: Tari Gabriella–Hidvégi Kinga 3.
gyermek hármas: Mák Virág–Pelczel-Nagy Eszter–Mezei Boglárka 3.
11-16: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email