22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: Ötpontos győzelem!

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: Ötpontos győzelem!

Az Érdi VSE sakkcsapata a Pest megyei Szuper csoportban Gyömrői SE együttesét fogadta. A két együttes mérkőzései az elmúlt tíz évben váltakozó sikerrel folytak, néha az egyik, máskor a másik együttes kerekedett felül. A leadott erősorrendek egyenlő erők küzdelmét jelezték.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első és harmadik táblán döntetlenekkel indult a találkozó, majd két óra elteltével előbb Pápai János matt támadása ütött át, majd Horváth Péter tisztelőnye vezetett a nyeréshez. A negyedik óra végén Szécsi Pál ellenfele adta fel a kilátástalan küzdelmet, majd az ötödik táblán létrejött az egyetlen vendéggyőzelem. Így 4-2-re alakult az állás. Az ifjúsági Fábián Péter rendesen kihasználta gondolkodási idejét és ez nem maradt eredmény nélkül: mattot adott. Nagy Csaba révén 54 lépés után megszületett a meccs utolsó döntetlen játszmája. A hatodik órában még két érdi sakkozóért lehetett izgulni, de előbb Bereczki István, majd Vendég Balázs is jól bonyolította le a végjátékát és begyűjthette az egész pontot. Így a végeredmény: Érdi VSE–Gyömrői SE  7,5–2,5

Ezzel a győzelemmel az érdiek Dunaharaszti mögé felzárkóztak a második helyre, de csak minimális az előnyük a harmadik Galgavidék, a negyedik Szentendre és az ötödik Veresegyház előtt.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email