22_03_29_erdmost_nincskep

Tied a pálya!

22_03_29_erdmost_nincskep

Tied a pálya!

Tizenharmadik alkalommal tartott pályaválasztási kiállítást a Pest Megyei Kormányhivatal, az Érdi Tankerületi Központ közreműködésével. Ezerötszáz diák érkezett a csütörtöki rendezvényre, ahol harminchét kiállító intézmény kínálatával ismerkedhettek meg, interaktív programok segítségével. Aki még nem döntött, annak pályaválasztási tanácsadással is segítettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bemutatkozó intézmények sokféle programmal, meglepetéssel készültek: ki lehetett próbálni a cukrászmesterséget, a szalvétahajtogatást, a gyerekek bepillanthattak a villanyszerelők, illetve a pékek munkájába, sőt, végigsétálhattak az artistaképző jóvoltából kifeszített sodronykötélen. Egy-másfél órás turnusokban váltották egymást a diákok – ennyi idő elég volt mindenkinek arra, hogy kedvére nézelődjön, tájékozódjon.

–  A kiállításra szervezett formában, buszok szállították az érdi és környékbeli tanulókat, akik az élelmiszer-előállítástól a környezetvédelmen és a kereskedelmen át a honvédelemig többféle szakmával megismerkedhettek. A kiállítók arra törekedtek, hogy élményszerűen mutassák be, mit tudnak nyújtani a diákoknak, és a gyerekek elbeszélgethettek a középfokú oktatási intézmények tanulóival és tanáraival is. A pályaválasztási kiállításnak ez a hozzáadott értéke, hiszen itt nem csupán a továbbtanulási tudnivalókat ismerhették meg – mondta tudósítónknak dr. Zöld-Nagy Viktória, az Érdi Járási Hivatal vezetője, akitől megtudtuk azt is: a Kormányhivatal, illetve az iparkamara standjánál részt vehettek pályaválasztási tanácsadáson, és a hiányszakmákról is tájékoztatást kaphattak.

Azoknak a diákoknak, akik nem tudnak dönteni, nincsenek még tisztában azzal, hogyan képzelik a jövőjüket, érdemes a pályaválasztási tanácsadás lehetőségével élniük, ahol segítenek abban, hogy a diák tisztába kerüljön erősségeivel, és azzal, egy-egy pályát milyen készségek birtokában érdemes választani.

Az érdi diákok többsége gimnáziumban szeretne továbbtanulni – ezt már Sárközi Márta tankerületi igazgatótól tudtuk meg, aki kérdésünkre elmondta: nagyon népszerűek az érdi gimnáziumok, amelyekben többszörös a túljelentkezés. A Kós szakképző iskolát is sokan választják, és kedvelt az érdiek körében a százhalombattai SZISZKI is.
– A szülőknek fontos, hogy helyben tanulhassanak tovább a gyermekeik. Ez azért is jó, mert így olyan gyermekeket tudunk nevelni, akik érdiek szeretnének lenni, és akik érdiek is maradnak – hangsúlyozta a tankerületi igazgató.

 

Természetesen nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is fontos, hogy tájékozódjanak a továbbtanulási lehetőségekről. A pályaválasztási kiállításon délután nyitott kapuk várták az édesanyákat, édesapákat. Természetesen más beiskolázási rendezvényeket, nyílt napokat is tartanak a középiskolák, ott is kaphatnak bővebb információkat a továbbtanulók – tette hozzá Sárközi Márta.

Érden a Gárdonyi gimnázium  november 28-án, 10 órai kezdettel tart nyílt napot, a Kós szakképző iskola november 21-én és december 12-én, 9-től 12 óráig, Nyitott műhelyek rendezvényt pedig november 28-án, szintén 9-től 12 óráig. A VMG nyílt napot nem tart, a Marianum idén indított gimnáziumi tagozatával kapcsolatban pedig már volt egy szülői tájékoztató rendezvény, de várhatóan még egyet rendeznek majd.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email