22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen telt ház az Arénában!

22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen telt ház az Arénában!

Megkezdi nemzetközi szereplését is a 2018/2019-es szezonban az ÉRD női kézilabda csapata, amely az EHF-Kupa utolsó, harmadik selejtezőkörében, a csoportkörbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén a norvég Storhamar Handball Elite együttesét látja vendégül az ÉRD Arénában, november 10-én, szombaton 18 órakor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Itt már nincs könnyű ellenfél, pláne, ha egy rendkívül gyors mégis precíz, a kézilabda őshazájának számító országból érkezik ellenfél. Ilyen cipőben jár az ÉRD női kézilabda csapata is, hiszen a norvég bajnokságban hat meccs után öt győzelemmel és egy vereséggel a tabella harmadik helyén álló Storhamar Handball Elite-et fogadja.

Az Oslótól 120 kilométerre található skandináv város csapata a nemzetközi sorozatba a második körben kapcsolódott be, ahol a bajnoki rivális Byasen Trondheimet kettős győzelemmel, 51–34-es összesítéssel búcsúztatta, míg a bajnokságban a Kristiansand elleni hazai vereség mellett a Gjerpent, a Fredrikstadot, a Skrimet és a Tertnest is két vállra fektette. Emellett az említett Byasen elleni EHF-Kupa-párharc mellett még kétszer találkozott a trondheimiekkel az együttes, hiszen a bajnokságban 31–23-ra, a Norvég Kupában 28–25-re győzött idegenben.

A korábbi győri kiválóságot, Heidi Lökét is a soraiban tudó, Arne Senstad által irányított társaságban szerepel egy magyar légiós is, a korábbi válogatott, kétszeres magyar bajnok balszélső Juhász Gabriella személyében, de a világ- és Európa-bajnok balátlövő Betina Riegelhuth, illetve a szlovák válogatott Simona Szarková, valamint a négyszeres Pán-Amerikai Játékok győztes brazil kapus, Chana Masson de Souza is az együttest erősíti.