22_03_29_erdmost_nincskep

Döntősök ellen búcsúztak a bokszolók

22_03_29_erdmost_nincskep

Döntősök ellen búcsúztak a bokszolók

Sipos Richárd és Bicskei Doroti volt érdekelt az Érdi Box Klubból a Kaposváron rendezett serdülő országos bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bicskei Doroti ugyan már két éve jár az ÉBK edzéseire, ám csak most határozta el, hogy versenyen is megméreti magát. Ezúttal a hét indulót felvonultató 54 kilós mezőnyben a későbbi döntős debreceni Komjáthi Nóra ellen lépett szorítóba a selejtezőben, ahol vereséget szenvedett.

– A mérkőzés elején kicsit izgult, de nagyon szépen belejött. Ugyan nem nyerte meg a meccset és utána csalódott is volt, de amikor látta, hogy ellenfele egészen a döntőig menetelt, akkor rájött, hogy van keresnivalója ebben a sportágban, tehát nagyon hasznos volt neki ez a verseny. Remélem, nagy lökést ad számára és többször beszélhetünk róla a jövőben – mondta Dobrádi Zsolt, az Érdi Box Klub vezetőedzője Bicskei Dorotiról.

Sipos Richárdnak nehéz sorsolása volt, hiszen az 56 kilogrammosoknál a KSI-s Dömény Martinnal nézett szembe, akitől néhány hete, az ócsai pofonpartin kikapott. Most az első menetet ugyan elvesztette, a második igazán kiélezett küzdelmet hozott, majd a harmadikat hiába nyerte meg az érdi sportoló, nem tudott győzni – s mint utóbb kiderült, a súlycsoport győztesével szemben maradt alul.

– Néhány hete tisztán látszott, hogy nagyobb elánnal ment bele a meccsbe a KSI-s ökölvívó, most viszont nagyon szoros meccsen kaptunk ki. Ha egy kicsit tartott volna még a meccs, akkor megnyerhette volna. Ő is szomorú volt, de ellenfele a következő meccsét fél perc alatt lerendezte és meg is nyerte a magyar bajnokságot. Peches volt a sorsolása, de nagyon jó tapasztalatszerzés volt. Úgy láttam, nem volt csalódott és ez jövőre a junioroknál jó kiindulópont lehet – fogalmazott Sipos Richárdról a vezetőedző.

Az érdieknél a szeptemberben junior országos bajnokságot nyerő Szigetvári Bendegúz nemrég az oroszországi Anapában rendezett korosztályos Európa-bajnokságon húzott kesztyűt, ahol angol ellenfelével szemben a selejtezőben kikapott első nemzetközi versenyén.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email