Bélyegkép

Bemutatkoztak!

Hazai pályán is megkezdte szereplését a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjában a BKG-VMG DSE, amelynél több új játékos is bemutatkozott. Új, jóval erősebb bajnokságban kezdte el a 2018/2019-es szezont a BKG-VMG DSE, amely a nyugati csoportból a budapesti és Pest megyei együtteseket tömörítő Közép B-csoportba kapott besorolást.

A BKG-VMG DSE nem kezdte jól az idényt, hiszen első két idegenbeli találkozóján egyaránt nagyarányú vereséget szenvedett, s a harmadik körben sem várt könnyű feladat Valaczkay Győző és Valaczkay Gábor együttesére, hiszen a forduló előtt harmadik helyen álló Józsefvárosi KC-t fogadták.
Az első negyedben a vendégek remek centerjátékuknak köszönhetően magabiztos előnyt építettek ki, majd ugyan a második felvonásban az érdiek támadójátéka jelentősen feljavult, ám a szünetre így is 40–29-es fővárosi vezetéssel vonultak a felek.
A fordulás után ugyan a házigazda játéka is feljavult, de sajnos ez pontokban nem mindig mutatkozott meg, így a JKC ellépett, s végül a negyedik játékrészt is simán hozva győzött 92–51-re.

A BKG-VMG DSE-ben többek között bemutatkozott hazai környezetben Takács Áron is, aki korábban Valaczkay Gábor csapattársa volt, ám a Face Team akrobatikus kosárlabda társulat alapítójaként az elmúlt években a világot bejárva népszerűsítette látványos produkcióját, azonban egy éve Érdre költözött családjával.
Az érdiek a bajnokság negyedik körében, október 24-én, szerdán 20.30-tól az egy győzelemmel és két vereséggel rajtoló, így tizenegyedik Budaörsi DSE vendégeként javíthatnak.
Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 3. forduló
BKG-VMG DSE–Józsefvárosi KC 51–92 (9–21, 20–19, 10–23, 12–29)
Legjobb dobók: Nyitrai Ákos 20, Takács Áron 14

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email