22_03_29_erdmost_nincskep

Leghűségesebb társaink

22_03_29_erdmost_nincskep

Leghűségesebb társaink

Krasznahorkai (és előtte több százan) is megmondták, hogy "az állatok szeretete az egyetlen olyan szeretet, amelyben az ember sohasem csalódik". Mert feltétel nélküli, önzetlen és örök. Fényt visznek az ember mindennapjaiba, ha kell, megvigasztalnak a bánatban. De ne feledjük, onnantól kezdve, hogy megszelídítettük, otthonunkba engedtük őket, ki vannak szolgáltatva nekünk. Háláljuk hát meg azt a sok jót, amit adnak nekünk, és viszonozzuk ezt szeretettel, gondoskodással, figyelemmel, felelősségvállalással. Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az állatok világnapjának gondolata, amit azért tettek október 4-ére, mert ez Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napja, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára”, írja a WWF.

Az Életfa Állatsimogató alapítója és vezetője, Szabó Andrásné Vali azt vallja: „Az állatok gyermekkorom óta meghatározzák életemet. Nagyon sok önzetlen szeretetet, örömöt,vidámságot és energiát tudnak nyújtani. 3 gyermekem mellett 73 állahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg van. A legtöbb befogadott pl. éheztetett mentett csacsi, mentett bárány,törpemalac, nyuszik,sérült hüllők stb. Szinte mindegyiknek van saját kis története. Óvodákban,iskolákban és a Kisállat Klubbom keretében elkezdtem bemutatókat tartani. Szeretném a gyermekekkel és a felnőttekkel is megismertetni az állatokat, megmutatni mennyi örömet tudnak adni.” Az Érd Fm 101.3 az állatok világnapja alkalmából beszélgetett vele az állatsimogatóról, megunt és kitett kis és nagy kedvencekről, felelős állattartásról, illetve arról, hogy ennek a magját hogyan lehet már egészen kicsi korban elültetni a gyerekekben.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email