22_03_29_erdmost_nincskep

Ahol ismét megtanulnak bízni az emberben a kutyusok

22_03_29_erdmost_nincskep

Ahol ismét megtanulnak bízni az emberben a kutyusok

Tárnok szélén 4 éve működik az Eb Árvaház, ahol csaknem félszáz kutyus várja gazdáját, és ahol lelkes gondozók és állattrénerek dolgoznak azon, hogy rehabilitálják ezeket az állatokat, mert sokan, akik idekerülnek, ahhoz vannak hozzászokva, hogy bántják őket. Itt megtanulhatják legyőzni félelmeiket, és újból bizalommal közeledni az emberek felé még mielőtt új gazdit és otthont találnának maguknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Eb Árvaházat lelkes állatmentők hozták létre Tárnok Érd felőli szélén 4 évvel ezelőtt három céllal: megmenteni elsősorban a gyepmesternél már altatásra váró kutyákat (de persze sok utcára kitett kutya is idekerül), aztán rehabilitálni őket (sokan úgy kerülnek ide, hogy félnek pl. a seprűtől, az autótól, vagy épp az embertől), hogy leküzdjék ezeket a félelmeiket, és persze az a végső cél, hogy (felelős) gazdát és otthont találjanak kis védenceiknek, ami a fiatal, kicsi és világos színű kutyusoknak könnyebben és gyorsabban megy, pedig az idősebb, nagyobb testű és sötétebb szőrű társaik is legalább ugyanannyi szeretetet képesek adni, ha valaki veszi a fáradságot megismerni őket.

Az Eb Árvaházban minden kutyusnak külön, kényelmes kennelje van, de persze sok időt töltenek a két futtatóban is, illetve sétálnak is – önkéntesek is szoktak ide látogatni kutyusokat sétáltatni. A menhely bérli az itt működő kutyapanzió egy részét, hogy átmeneti otthont nyújtson a gazdátlan ebeknek, de sajnos most rendkívül rossz anyagi körülmények között kell gondoskodniuk a kutyusokról, ezért minden anyagi és tárgyi támogatást szívesen vesznek. Mint ahogy az ott dolgozók mondják, itt mindennap nyílt nap, az érdeklődőket bármikor szívesen várják, akár örökbe fogadnának, akár csak megsétáltatnának egy kutyust.

Barna-Németh Gabriellával, a menhely egyik alapítójával és Schulczné Nagy Zsófia állatgondozóval beszélgetett az Érd Fm 101.3:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email