22_03_29_erdmost_nincskep

Húsvétra 2400 tojást osztanak szét

22_03_29_erdmost_nincskep

Húsvétra 2400 tojást osztanak szét

A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület felajánlásának köszönhetően 2400 darab tojást oszt ki elsősorban idős egyedülállóknak és gyermekeknek a Szociális Gondozó Központ.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Csőzik László, Érd polgármestere ismertette, az önkormányzatnak a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesülettel régi kapcsolata van, hiszen folyamatosan segítik egymás munkáját, ennek egyik újabb állomása jött el a húsvét előtti időszakban.

“2400 tojást kaptunk ajándékba, melyeket rászoruló családoknak Szociális Gondozó Központ oszt ki, amely precízen nyilvántartja, Érden kik azok a családok, melyeknek nélkülözhetetlen ez az adomány”

– számolt be az Érd Tv-nek Csőzik László, emlékeztetve arra, hogy az ilyen és az ehhez hasonló felajánlások a koronavírus-járvány elleni védekezés részét képezik, hiszen sokan vesztették el állásukat, vagy érzik a gazdasági visszaesés hatásait, őket pedig támogatni kell. Kiemelte, a szociális ellátórendszer Érd egyik büszkesége.

“A lehető legjobb helyekre juttatják el az adományokat”

– hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Korein László, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagományőrző Egyesület elnöke emlékeztetett jelmondatukra, mely szerint az esélyegyenlőséget a lovasoktatásban, a lovaskultúra és a magyar kultúra terjesztésében is meg kell adni.

“Ennek kapcsán merült fel bennünk, hogy idén húsvétkor teremtsünk esélyegyenlőséget a húsvét megünneplésében is” – emelte ki dr. Korein László, aki szerint bár az egyesület sincs könnyű helyzetben, hiszen rendezvényeit nem tudja megtartani, “de nehéz helyzetben kell segíteni.”

Mint mondta, az adományuk célja, hogy a nehéz helyzetben élőknek könnyebbé, ünnepélyesebbé tegyék a húsvétot, ezért vásárolták a 2400 darab tojást, melyeket 30 darabos rekeszekben osztanak ki.

Mint Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ megbízott vezetője az Érd Tv érdeklődésére elmondta, a munkatársak egy előre összeállított lista alapján viszik házhoz a tojásokat, melyeket meglepetésként adnak a rászorulóknak.

Beszámolt arról is, hogy elsősorban egyedülálló idősekben és gyermekeknek szállítják ki a tojásokat, hiszen utóbbi korosztály nem csak étkezési célra hasznosíthatja a tojást, hanem festeni is lehet rájuk.

Hangsúlyozta, épp ezért kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekotthonokra, hogy minél több gyermeknek okozzanak örömet.