22_03_29_erdmost_nincskep

10 gyors tipp az iskolakezdéshez

22_03_29_erdmost_nincskep

10 gyors tipp az iskolakezdéshez

Már csak egy hét és kezdődik az iskola. Az iskolakezdés előtti utolsó napokban a legtöbb szülő csak kapkodja a fejét. A legtöbb szülő fejében már ott motoszkál, a sok-sok kérdés, mit kell megvenni, beszerezni, hogyan készítsem fel a gyerekem az iskolára? Petrus Márta coach segít ebben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1. Vonjuk be a gyerekeket a készülődésbe. Az alapvető felszerelések beszerzésében vegyenek részt, válogassanak ők! (Néhány füzet, ceruzák, radírok, tolltartó, tornazsák, vinyetták – ebben nyugodtan választhatnak ők maguknak!)

2. Mielőtt mindent bevásárolunk augusztus végén, várjuk meg az első szülői értekezletet. Sokszor nem is kell minden a kiadott listáról, vagy épp más kell!

3. Augusztus közepén- végén kezdjük a nyári időszámításból átállni az iskolaira! Fektessük le a gyerekeket korábban, és keljenek most már hamarabb. Így nem lesz gond az alvással, ébredéssel az iskola kezdéskor!

4. Minden nap játékosan gyakoroljunk, üljünk asztalhoz 20-30 percre, hogy visszajönnek a tanultak az előző évből, és megszokják újra azt is, hogy ülniük kell egy helyben és figyelniük.

5. Érdemes el kezdeni átbeszélni, ki, milyen iskolán kívüli programokra, külön órákra vágyik!

6. Ehhez kapcsolódóan jól jöhet egy közös kis napi tervezőnek a megalkotása, amiben szerepel, ki, mikor kel, mikor jön haza az iskolából, milyen előre tudott edzések vannak… a kiszámíthatóság biztonság mindenkinek!

7. Általában előre le kell adni, milyen étkezéseket igényelünk a gyermekünk számára. Ezért a szülőknek nem árt gondolni minél hamarabb, milyen ételeket fog majd csomagolni és ehhez milyen uzsi dobozra, kulacsra van szükség. Olyat válasszunk, amit egyszerűen ki tud nyitni a gyerek!

8. A gyerekek mindig izgulnak az iskolakezdéskor, ezért érdemes sokat beszélgetni, saját történeteinket elmesélni.

9. Az utolsó napokban a gyerekekkel együtt tegyünk rendet a szobájukban, és készítsük elő a terepet a tanszereknek.

10. Ne izguljuk túl az iskola kezdést. A legtöbb hasznos információt úgyis az első szülői értekezleten tudjuk meg!

+1. Ha mi, szülők kevésbé stresszelünk, akkor a gyermekünk is kevésbé fog szorongani!

+ 2. Zárjuk le a nyarat egy szuper bulival hétvégén!
Legyen buli az évkezdés!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email